Rostovskis: Jādomā ilgtermiņā, bet kaut kas jādara arī šodien un rīt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Protams, ka cilvēkiem, uzņēmējiem, sabiedrībai katru dienu jāmācās domāt ilgtermiņā, bet, lai līdz ilgtermiņam nonāktu, kaut kas jādara arī šodien un rīt, šorīt LTV raidījumā «Rīta panorāma» pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidenta kandidāts Aigars Rostovskis. Vienlaikus viņš uzsvēra - visās jomās, tajā skaitā arī ierēdniecībai, jādomā par produktivitāti.

«Pašreizējā situācija nav viegla gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs. Skaidrs, ka Ukrainas krīze un stagnācija Eiropā, - daudzām valstīm ir lieli ārējie parādi - padara situāciju sarežģītu, tāpēc uzņēmējiem jāstrādā ar papildu jaudu un izdomu. Mums jārīkojas eksporta virzienā, jo mums kā mazai valstij eksports ir svarīgākais. Tas, par ko ikdienā jādomā gan uzņēmējiem, gan valsts pārvaldei un ierēdniecībai, ir produktivitāte. Šīs divas komponentes ir tās, kas var aizvest uz labklājību,» šorīt LTV raidījumā «Rīta panorāma» pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidenta kandidāts Aigars Rostovskis.

Neskatoties uz grūtībām un sarežģījumiem, uzņēmēji ir bijuši gatavi šiem izaicinājumiem, un ir atvērušies daudzi jauni tirgi, vienlaikus daļēji saglabājot arī tirdzniecību ar Krieviju. «Jāsaka paldies visiem uzņēmējiem, ka bijuši apķērīgi un uzņēmības pilni. Ir atvērušies jauni eksporta virzieni, kas līdz šim bijuši eksotika - Āfrika, Dienvidamerika, sāk vērties vaļā arī Āzijas tirgus. Joprojām lielākais eksporta tirgus ir Eiropa,» norādīja Rostovskis.

Lūgts komentēt premjerministres padomnieka tautsaimniecības jautājumos Jura Biķa pausto, ka Valdības sociālajiem partneriem - Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai (LRTK) - vajadzētu upurēt savus īstermiņa ieguvumus valsts ilgtermiņa attīstības vārdā, Rostovskis norādīja: «Protams, ka cilvēkiem, uzņēmējiem, sabiedrībai katru dienu jāmācās domāt ilgtermiņā, bet, lai līdz ilgtermiņam nonāktu, kaut kas jādara arī šodien un rīt.»

«Dzīve parāda, ka uzņēmējiem, kas nespēj domāt par stratēģiju un ilgtermiņu, diemžēl klājas diezgan sarežģīti, jo ekonomika, tehnoloģijas, izglītība attīstās diezgan strauji. Ja nesaprotam un nedomājam, kas notiks pēc 5 gadiem, gaidāmi sarežģījumi, tāpēc ilgtermiņa domāšana ir ļoti svarīga,» skaidroja Rostovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu