Spiridonovs: Kopējais informētības līmenis par prasībām būvizstrādājumiem ir zems

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kopējais būvniecības procesā iesaistīto informētības līmenis par to, kādas prasības tiek izvirzītas būvizstrādājumiem un kādi atbilstības dokumenti ir nepieciešami, joprojām ir zems, šodien žurnālistiem sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs.

«Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka joprojām lielas problēmas ir ar būvmateriālu atbilstības dokumentiem, vai arī uzrādītie dokumenti neatbilst izstrādājumam izvirzītajām prasībām,» sacīja Spiridonovs.

Viņš norādīja, ka nereti ir tāda situācija, ka pasūtītājs bieži vien nemaz nezina, kas konkrētajā objektā tiek būvēts, no kādiem būvmateriāliem, kādas prasības tiem tiek izvirzītas.

Spiridonovs norādīja, ka EM turpinās darbs pie jauno būvnormatīvu izstrādes, un izteica cerību, ka ar laiku, būvnormatīviem stājoties spēkā, informētības līmenis augs un būvniecības procesā iesaistītie vairāk uzmanības pievērsīs būvizstrādājumu kvalitātei un atbilstībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu