LTRK iebilst pret priekšlikumu liegt atsevišķām nozarēm dibināt mikrouzņēmumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) iebilst pret priekšlikumu liegt atsevišķām nozarēm dibināt mikrouzņēmumu, sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš veltīja atzinīgus vārdus tam, ka parlamentā lemts labot iepriekšējās Saeimas kļūdu paaugstināt mikrouzņēmumu nodokļa likmi virs 9% atzīmes. Tajā pašā laikā LTRK apbēdina, ka Saeima steidz rosināt jaunus ierobežojumus mazajam biznesam Latvijā, piemēram, nosakot nozares, kurās mikrouzņēmumi varēs darboties.

«Šāds solis ir pretrunā Eiropas Savienības Mazā biznesa aktā noteiktajam. Tam nav nekāda juridiska un ekonomiska pamatojuma -

nevajadzīgi tiks radīts slogs gan mazajam biznesam, gan valstij,»

uzsvēra Endziņš.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 11.martā atbalstīja priekšlikumu, kas paredz piemērot 9% nodokļa likmi mikrouzņēmumiem pirmajos trīs to darbības gados, ja tiks atrisināts jautājums par sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu apmēra noteikšanu mikrouzņēmumu darbiniekiem. Savukārt, ja izmaiņas par obligātām sociālām iemaksām netiks ieviestas, tad mikrouzņēmumu nodokļa likmi nākamajos gados iecerēts paaugstināt.

Par šiem priekšlikumiem vēl būs jālemj Saeimai. Paredzēts, ka grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā otrajā lasījumā Saeima skatīs šonedēļ.

Kā ziņots, valdība iesaka mikrouzņēmumu nodokļa saglabāšanu 9% apmērā finansēt no «World Expo 2015» naudas un programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem», sacīja Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu