ECB paaugstina eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozes; samazina inflācijas prognozi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien paaugstināja eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam, taču samazināja inflācijas prognozi.

ECB prognozē, ka eirozonas ekonomika šogad palielināsies par 1,5%, nevis 1%, kā tika lēsts decembrī.

Savukārt nākamajam gadam ekonomikas izaugsmes prognoze paaugstināta no 1,5% uz 1,9%.

Banka arī prognozē, ka inflācija eirozonā šogad veidos 0%, nevis 0,7%, kā tika gaidīts iepriekš. Toties nākamajam gadam inflācijas prognoze paaugstināta no 1,3% uz 1,5%.

ECB ceturtdien pirmo reizi arī publiskojusi eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozi 2017.gadam, kad tiek lēsts pieaugums 2,1% apmērā, bet inflācija tiek prognozēta 1,8% līmenī.

Kā vēstīts, pirms ekonomikas izaugsmes un inflācijas prognožu publiskošanas ECB paziņoja, ka iepriekš izziņotā obligāciju iegādes programma tiks sākta pirmdien, 9.martā.

ECB janvārī paziņoja, ka tā dēvēto kvantitatīvās stimulēšanas pasākumu gaitā banka katru mēnesi iegādāsies obligācijas 60 miljardu eiro apmērā, bet šī programma sāksies martā un darbosies līdz 2016.gada septembra beigām.

Programmas kopējais apjoms ir 1,1 triljons eiro.

ECB prezidents Mario Dragi norādīja, ka šai programmai ir pozitīva ietekme jau pirms tās sākšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu