Būvvaldē nekomentē līdzatbildību Zolitūdes traģēdijā, jo neesot zināmas nekādas lietas detaļas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas pilsētas būvvalde nevar komentēt tās bijušajiem un esošajam darbiniekam Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas gaitā piešķirto aizdomās turēto personu statusu, jo iestāde nav informēta par statusa piešķiršanas apsvērumiem.

Kā norādīja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, Rīgas pilsētas būvvaldei nav zināmi Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas gaitā noskaidrotie būves sabrukšanas iemesli, ne arī apsvērumi, kādēļ būvvaldes darbiniekiem piešķirts aizdomās turēto personu statuss.

Komentējot faktu, ka aizdomās turēto personu statuss piešķirts tiem pašiem būvvaldes darbiniekiem, kuru darbībā pērn aprīlī Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde nepilnības nekonstatēja, Vircavs norādīja, ka pārbaudes rezultātā konstatētas būvprojekta formālas nepilnības, piemēram, rasējumu atsevišķas lapas nav parakstījuši to tehniskie izstrādātāji, taču šis

pārkāpums esot formāls

un saskaņā ar normatīvajiem aktiem nevarēja būt par pamatu, lai nepieļautu būvniecības ieceres realizāciju.

Būvvaldē joprojām nav saņemta informācija no Valsts policijas (VP), ka kādai no iestādes amatpersonām būtu piemērots aizdomās turētā statuss vai kā drošības līdzeklis būtu noteikts aizliegums atrasties būvvaldē un pildīt savus amata pienākumus.

«Jāuzsver, ka par būvprojekta atbilstību Būvniecības likumam, Latvijas būvnormatīviem un Vispārīgajiem būvnoteikumiem ir atbildīgs būvprojekta vadītājs,» piebilda Vircavs.

Jau ziņots, ka VP izmeklē divas lietas, kas tika sāktas pēc Zolitūdes traģēdijas. Viena lieta tika sākta par būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, un tajā lietā kā aizdomās turētās figurē astoņas personas.

Kā pēdējās aizdomās turētās personas atzīti trīs Rīgas pilsētas būvvaldes darbinieki, kuriem tiek pārmesta amatpersonu pienākumu nepildīšana, ja ar to izraisītas smagas sekas. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viena aizdomās turētā ir bijusī Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija. Kā vēsta Latvijas Radio, tāpat kā Treija, Rīgas būvvaldē vairs nestrādā arī cits aizdomās turētais - bijušais Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieka vietnieks Jānis Balodis, savukārt no aizdomās turētajiem vienīgā, kura vēl aizvien strādā būvvaldē, ir būvinspekcijas priekšnieka vietniece Aija Meļņikova.

Kā ziņots, būvvaldē nav saņemta informācija no VP, ka kādai no iestādes amatpersonām būtu piemērots aizdomās turētā statuss vai kā drošības līdzeklis būtu noteikts aizliegums atrasties būvvaldē un pildīt savus amata pienākumus, līdz ar to Meļņikova turpina darbu savā amatā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde pērn aprīlī nav konstatējusi kļūdas sešu būvvaldes darbinieku darbā, kas bija parakstījuši Zolitūdē sabrukušā veikala «Maxima» būvniecības dokumentus. Starp šiem darbiniekiem bija arī pašlaik aizdomās turētās personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu