SBRE: Patlaban nav pamata runāt par Stradiņa slimnīcas jaunbūvju vai konstrukciju nojaukšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Patlaban nav pamata runāt par Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunbūvju vai konstrukciju nojaukšanu, aapgalvo SIA «Skonto būve» projektu vadītājs Juris Pētersons.

Pilnsabiedrība SBRE pēc defektu apsekošanas, situācijas analīzes, tehniskā projekta izstrādes un tā ekspertīzes veikšanas kopā ar konstruktoru biroju ir veikusi pastiprināšanas un bojājumu novēršanas risinājumu izstrādi, informēja Pētersons.

«Neviens no piedāvātajiem risinājumiem neparedz ēku vai to daļu nojaukšanu, jo konstrukciju atbilstību var panākt, tās nostiprinot. Saprotams, ka visi ar defektu novēršanu saistītie papildu būvdarbi tiks veikti par būvuzņēmēja līdzekļiem,» uzsvēra Pētersons.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa šorīt Latvijas Radio pieļāva iespēju, ka daļa Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būs jānojauc un jābūvē no jauna. Tas būs atkarīgs no pieaicinātā eksperta atzinuma. Zvidriņa pieļāva, ka daļu jaunā korpusa varēs pielabot, bet daļa būs jāpārbūvē.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecības darbus plānotajos termiņos pabeigt vairs nav iespējams, tādēļ ar Finanšu ministriju tiks runāts par termiņa pagarinājumu, iepriekš atzina Zvidriņa.

Viņa norādīja, ka šobrīd slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā ieguldīti desmit miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) piešķirtajiem līdzekļiem. Ja projekts netiks pabeigts laikus, tad radīsies neattiecināmās izmaksas un būs nepieciešams domāt, kā korpusa būvniecību finansēt tā, lai neradītu papildu izmaksas pacientiem, skaidroja Zvidriņa.

Ja tomēr termiņos iekļauties neizdosies, tad būs nepieciešams nodalīt, kas ir projekta pirmā daļa, bet kas - pārējās, lai nezaudētu atlikušos ERAF līdzekļus, ko plānots piesaistīt korpusa būvniecībai, stāstīja VM valsts sekretāre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu