Iedzīvotāji par budžeta prioritātēm uzskata veselību, izglītību un ekonomiku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Latvijas iedzīvotāji par nākamā gada valsts budžeta prioritātēm uzskata veselību, izglītību un ekonomiku, liecina pētījumu kompānijas TNS veiktā aptauja.

Lielākā daļa jeb 66% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem domā, ka 2016.gada valsts budžeta sastādīšanā prioritātei jābūt veselībai, 47% par prioritāti uzskata izglītību un zinātni, bet 37% aptaujāto ekonomiku nosaukuši par prioritāti.

Kā citas tautsaimniecības nozares, kurām jābūt prioritātēm nākamā 2016.gada valsts budžeta sastādīšanā, Latvijas iedzīvotāji norādījuši aizsardzību (36%), labklājību (34%), zemkopību (21%) un satiksmi (19%).

Salīdzinoši retāk kā prioritātes nākamā gada budžeta sastādīšanā nosauktas tādas tautsaimniecības nozares kā finanses (8%), iekšlietas (8%), vides aizsardzība un reģionālā attīstība (6%), ārlietas (4%), kultūra (4%), tieslietas (4%).

Savukārt 2% iedzīvotāju nav norādījuši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar LNT raidījumu «900 sekundes» visā Latvijas teritorijā, aptaujājot 950 iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu