Straujuma: Gāzes tirgus liberalizācijas process noritēs tiesiski

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Gāzes tirgus liberalizācijas process noritēs tiesiski, šodien valdībā lemjot par AS «Latvijas Gāze» sadalīšanu, uzsvēra Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa pauda atbalstu Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajam informatīvajam ziņojumam par dabasgāzes tirgus liberalizāciju, kas paredz sadalīt «Latvijas Gāzi» divos uzņēmumos.

Tāpat Straujuma uzsvēra, ka tiks ievēroti visi juridiskie regulējumi, lai gāzes tirgus liberalizācija noritētu tiesiski.

Straujuma šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem stāstīja, ka «Latvijas Gāzes» paustās bažas par gāzes tirgus liberalizācijas gaitu nav pamatotas, jo EM, gatavojot informatīvo ziņojumu, ir konsultējusies ar juristiem, kas arī šīs bažas kliedēja, atzīstot EM argumentus par juridiski pamatotiem.

Tāpat Straujuma stāstīja, ka

arī Saeimā nevajadzētu rasties problēmām, virzot gāzes tirgus liberalizācijas likumprojektu paketi,

jo koalīcija līdz šim ir bijusi vienota šajā jautājumā.

Kā ziņots, valdība šodien atbalstīja «Latvijas Gāzes» dabasgāzes pārvades sistēmas operatora īpašumtiesību nodalīšanu no sadales sistēmas operatora līdz 2017.gada 3.aprīlim. EM līdz šā gada 1.jūnijam jāizstrādā normatīvo aktu pakete, kas kalpos par pamatu «Latvijas Gāzes» sadalīšanai.

EM šodien informēja valdību, ka «Latvijas Gāze» ir dabasgāzes pārvades, sadales un uzglabāšanas sistēmas operators. Tāpēc būtiskākais uzdevums, kas jāveic dabasgāzes tirgus reformu nākamajā posmā, ir pārvades sistēmas operatora nodalīšana no darbībām, kas saistītas ar dabasgāzes sadali vai tirdzniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu