Kooperatīvs: Latvijā atsevišķi dārzeņu audzētāji varētu lemt par pārkvalificēšanos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā atsevišķi dārzeņu audzētāji varētu lemt, vai arī turpmāk audzēt dārzeņus vai arī pārkvalificēties kādam citam uzņēmējdarbības veidam, aģentūrai BNS sacīja dārzeņu audzētāju kooperatīvās sabiedrības «Baltijas dārzeņi» valdes loceklis Jānis Bušs.

«Daļa biedru ir izteikuši šaubas, vai maz grib turpināt darīt to, ko dara. Šogad vēl strādās, bet, ja vēl šis gads būs ļoti slikts, tad, es domāju, ka saimniecības pārkvalificēsies uz kaut ko citu - audzēs kazas, jērus, rapsi vai graudus,» teica Bušs.

Arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) Dārzkopības grupas valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš atzina, ka šobrīd dārzeņu audzētāju situācija ir smaga, jo dārzeņu cenas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir zemas un, visticamāk, šogad nepalielināsies.

«Var jau mēģināt [paaugstināt cenas], bet prece negaida, tā ir jāpārdod un par tādu cenu, par kādu var pārdot.

Ar to reizēm spekulē tirgotāji, jo viņi zina, ka mums nav kur likties un mēs piekāpsimies cenas ziņā,

lai tikai varētu preci pārdot,» sacīja Bērziņš.

«Baltijas dārzeņi» ir dibināti 2005.gadā un to pamatkapitāls ir 3000 eiro. Kooperatīva apgrozījums 2013.gadā bija 17,989 miljoni eiro, savukārt peļņa - 32 400 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu