Jūrmalas mērs: Ķemerus pēc pēc pieciem gadiem nevarēs pazīt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ķemerus pēc pēc pieciem gadiem nevarēs pazīt, otrdien LNT raidījumā «900 sekundes» solīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

«Es domāju, ka tuvākās nedēļas, vai vēlākais divu nedēļu laikā, maksātnespējas administrators nāks ar priecīgām ziņām par Ķemeriem. Jau vienā brīdī bijām tik tuvu darījumam. Domāju, tur viss šoreiz būs kārtībā,» teica Truksnis, norādot, ka administrators sanatorijas ēku uztur kārtībā un iespēju robežās apsaimnieko.

Viņš norādīja, ka tiklīdz Ķemeru sanatorijai tiek atrasts jauns īpašnieks, arī Jūrmalas dome ir paredzējusi līdzekļus objekta sakārtošanai. «Jūrmalas investīciju plānā ir paredzēti apmēram 20 miljoni eiro tieši Ķemeriem līdz 2020.gada beigām. Tur būs gan interaktīvs tūrisma centrs, gan rekonstruēts ūdenstornis, sakārtoti ceļi un parks, stacija. Es domāju, Ķemeri atdzims un tos pēc pieciem gadiem nevarēs pazīt. Protams, priekšnoteikums ir šīs sanatorijas iegāde un tālākā attīstība saskaņā ar mūsu attīstības plānu, ko arī potenciālie investori sola,» klāstīja Jūrmalas mērs.

Pēc ceturtās Ķemeru sanatorijas izsoles, kuru pērn novembra pirmajā pusē atzina par nenotikušu, jo izsoles uzvarētājs - uzņēmums «Park Hotel Ķemeri» - laikā nenorēķinājās par sanatorijas iegādi, interesi par īpašumu izrādīja vairāki citi potenciālie pircēji. Tostarp ar vienu no tiem bija iecerēts slēgt pirkuma līgumu, tomēr tas pagaidām nav izdarīts.

Tāpat ziņots, ka Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas «Ķemeri» kompleksa īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Kreicu. «Ominasis Latvia» īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, tostarp nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas. Sanatorijas «Ķemeri» kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis «Viesnīca» un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis «Peldu iestāde». «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators, lai apmierinātu iesniegtos kreditoru prasījumus, ir sācis sanatorijas «Ķemeri» kompleksa un ar to saistīto kustamās mantas pārdošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu