ĀM: No ārpolitiskā viedokļa Latvijai bija nepieciešams piedalīties «World Expo»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No ārpolitiskā viedokļa Latvijai bija nepieciešams piedalīties starptautiskajā izstādē «World Expo 2015», kas šogad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, uzskata Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

«Patiešām ir žēl, ka tika pieņemts lēmums nepiedalīties, jo no ārpolitiskā viedokļa tas būtu bijis svarīgi,» sacīja ministrijas pārstāvis.

«Mēs joprojām izsakām cerību, ka tas nekādā veidā neietekmēs Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības,»

viņš piebilda.

Kā ziņots, valdība vakar lēma, ka Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē «World Expo 2015».

Diskusijā Ārlietu ministrija bija vienīgā, kas visasāk iestājās par to, ka Latvijai ir jāpiedalās starptautiskajā izstādē, kā argumentu minot valsts tēlu un uzņemtās saistības.

Diskusijām iekarstot, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs norādīja, ka patlaban NATO Baltijas gaisa telpas patruļu vada Itālija. Par šo Ārlietu ministrijas valsts sekretāra repliku veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) aizsvilās un norādīja, ka ar šo repliku Pildegovičs «aizšāva par daudz».

Arī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) aicināja Ārlietu ministrijas pārstāvi izvairīties no šādiem salīdzinājumiem. «Jūs pārkāpāt pāris pieļaujamo robežu,» uzsvēra Rasnačs.

Savukārt aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) piebilda, ka Itālija patlaban veic NATO patruļas Baltijā, taču lēmumu par Latvijas dalību «World Expo» nevajag saistīt ar valsts drošību.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu