Straujuma: No Expo ietaupītie 3,3 miljoni eiro jāiegulda valsts tēlā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

No Latvijas dalības starptautiskajā izstādē «World Expo 2015» ietaupītā nauda jāiegulda valsts tēlā un attīstībā, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja premjerministre Laimdota Straujuma.

Ekonomikas ministrijas (EM) aplēses par Latvijas dalības pārtraukšanu «World Expo» liecina, ka budžeta ietaupījums 2015.gadā varētu būtu indikatīvi 3,3 miljoni eiro un 2016.gadā indikatīvi 160 000 eiro.

Straujuma atzina, ka lēmums nepiedalīties šogad Milānā gaidāmajā starptautiskajā izstādē «World Expo» Latvijas tēlam nenāks par labu, turklāt Latvijai būs jāatvainojas par savu solījumu nepildīšanu par izstādes organizēšanu atbildīgajām institūcijām Itālijā. «Esam zaudējuši daļu Latvijas tēla, tāpēc ietaupītā nauda būtu jāiegulda valsts tēlā un attīstībā,» uzsvēra Straujuma.

Aicināta vērtēt, kāpēc Latvijai neizdevās veiksmīgi vadīt «World Expo» projektu, Ministru prezidente pauda viedokli, ka tā ir ierēdņu neprasme rīkoties ar lieliem projektiem. «Latvijai bija pietiekoši laika un finanšu, lai gatavotos izstādei. Runa ir par ierēdņu kvalifikāciju,» sacīja Straujuma.

Premjerministre norādīja, ka viena no problēmām ir ministriju lielais darbinieku skaits. Pēc viņas domām, labāk ir, ja ministrijās strādā mazāk, bet kvalificēti darbinieki ar lielākām algām.

«Ministrijas uzskata, ka tās nevar iztikt ar mazāku darbinieku skaitu, bet tas ir iespējams. Ir vajadzīga kvalifikācija, lai nebūtu jāsaskaras ar neērtuma sajūtu par solījumu nepildīšanu,» uzsvēra Straujuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu