Rubļa vērtības krišana Latviju ietekmēs vairāk nekā Krievijas embargo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rubļa vērtības krišana Latvijas ekonomiku ietekmēs būtiskāk nekā iepriekš Krievijas noteiktās sankcijas Eiropas Savienības, tostarp Latvijas produktiem, šodien žurnālistiem sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Viņa informēja, ka patlaban Ekonomikas ministrija vērtē, kāda varētu būt rubļa vērtības krišanas ietekme uz Latvijas ekonomiku un nozarēm, lai sagatavotu ziņojumu valdībai ar ieteikumiem, kā mazināt negatīvās sekas.

«Rubļa vērtības krišanai jau tagad ir manāma gan tieša, gan netieša ietekme uz Latvijas ekonomiku - Ventspils zivju kombināts plāno atlaist cilvēkus, tāpat varētu ciest tekstila nozare u.c. Nav izslēgts, ka darbiniekus atlaidīs arī citu nozaru uzņēmumi, kuriem ir būtiska tirdzniecība ar Krieviju. Jau dzirdamas farmācijas nozares bažas par nākamā gada sākumu, jo līgumi ar Krievijas partneriem paredz norēķinus ar rubļiem, savukārt, ja šīs valūtas vērtība krīt, samazinās arī mūsu uzņēmumu ieņēmumi,» sacīja ministre.

Tiesa, pēc Reiznieces-Ozolas domām, ieguvēja no rubļa vērtības krišanās varētu būt transporta nozare, jo Krievija varētu lemt par eksporta apjomu palielināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu