Uzņēmējs: Krievijas rubļa dēļ situācija zivrūpniecībā ir saspringta, taču ne bezcerīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Krievijas rubļa krituma dēļ situācija zivju pārstrādes nozarē patlaban ir saspringta, taču nav arī bezcerīga, jo uzņēmumi vairāk vai mazāk veiksmīgi pārorientējas uz citiem tirgiem, līdz ar to pēc dažiem mēnešiem nozarē tomēr gaidāms uzlabojums.

Tā, komentējot informāciju par 400 darbinieku atlaišanu uzņēmumā «Ventspils zivju konservu kombināts» (VZZK), atzina Latvijas Zivrūpnieku savienības pārstāvis un SIA «Karavela» līdzīpašnieks Andris Bite.

«Situāciju Ventspilī pārrunājām arī asociācijā un secinājām, ka uzņēmums rīkojies ļoti pareizi. Kamēr uzņēmums «saņems spēkus» un mobilizēsies citiem tirgiem, darbiniekiem nav jāzaudē laiks un nauda. Līdz ar to loģiski, ka cilvēki reģistrējas darba biržā.

Panikai nav pamata, un skaidrs, ka uzņēmums darbību atjaunos pilnā apmērā,»

sacīja Bite.

Viņš arī norādīja, ka patlaban Latvijas zivju kombināti vairāk vai mazāk apzinājuši alternatīvos tirgus Rietumeiropā un

pēc dažiem mēnešiem nozare būs atkopusies no Krievijas rubļa izraisītajām sekām.

«Cik zinu, pārējie uzņēmumi darbību nedaudz sašaurina, tomēr darbiniekus neatlaiž. Protams, ka Austrumu puses tirgos samazinājums ir un būs, ar to jārēķinās un operatīvi jāstrādā uz citiem tirgiem, kuru nav mazums,» sacīja uzņēmējs.

Kā ziņots, lēmumu par ražošanas jaudas samazināšanu un darbinieku atlaišanu VZKK valde pieņēmusi, jo straujais Krievijas rubļa vērtības kritums pēdējo mēnešu laikā, kā arī līdzīgu procesu sākšanās citās NVS valstīs ir radījuši VZKK jaunus izaicinājumus un uzdevumus, kas prasa pielāgoties jaunajiem tirgus apstākļiem, vienlaicīgi turpinot uzņēmuma attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu