Kūtris: Jātiek skaidrībā, vai «Citadeles» pārdošana bija atbilstoša likumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bankas «Citadele» valstij piederošo akciju pārdošanas darījumā joprojām ir daudz neskaidrību, tāpēc parlamentārās izmeklēšanas komisija pārbaudīs šo procesu un tā atbilstību likumam, norāda komisijas vadītājs Gunārs Kūtris (NSL).

Viņš šodien žurnālistiem sacīja, ka vēlas tikt skaidrībā un, cilvēkiem acīs skatoties, pateikt, vai šis darījums atbilda likumam. Kūtris piebilda, ka

darījums jau ir noslēgts, tāpēc šo procesu «atpakaļ pagriezt nav iespējams».

Vienlaikus parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs atzīmēja, ka ne tikai iedzīvotājiem, bet arī lielai daļai deputātu šis darījums ir neskaidrs. Iespējams, koalīcijas deputāti zina darījuma nianses, bet opozīcija gan nezina, kā īsti šis darījums notika, piebilda politiķis.

Viņš akcentēja, ka komisijas deputātiem jāizvērtē bankas pārdošana un dažādi darījuma aspekti. Ja, balstoties uz komisijas darba rezultātiem, kāda amatpersona būs saucama pie atbildības, tad tāds jautājums arī tiks rosināts.

Kūtris arī pauda cerību, ka visi komisijas deputāti strādās konstruktīvi.

Bez šīs komisijas vadības Kūtris ieņem arī Saeimas sekretāra biedra amatu, ir parlamenta Krimināltiesību apakškomisijas vadītājs, kā arī partijas «No sirds Latvijai» frakcijas vadītāja vietnieks.

Viņš atzina, ka pienākumu ir diezgan daudz, tāpēc

«ne īpaši» vēlējies uzņemties arī parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja amatu.

Vienlaikus Kūtris pauda, ka ir gatavs vadīt komisijas darbu.

Kā ziņots, Kūtris šodien ievēlēts par bankas «Citadele» pārdošanas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija saistībā ar «Citadeles» pārdošanu izveidota, lai izvērtētu valstij piederošo 75% bankas akciju pārdošanas procesa virzību, pārdošanas cenas un tālākpārdošanas aizlieguma termiņa noteikšanas kritērijus, akciju pārdošanas līgumā ietvertos noteikumus, izdevumus pārdošanas konsultantiem un sabiedrisko attiecību pakalpojumiem pārdošanas procesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu