LM: Samazināt darbinieku skaitu būtu iespējams, atsakoties no kādu funkciju pildīšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Samazināt darbinieku skaitu ministrijā būtu iespējams, tikai atsakoties no kādu funkciju pildīšanas vai deleģējot tās privātajam sektoram vai nevalstiskajām organizācijām, pauda Labklājības ministrijas (LM) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Buraka.

Darbinieki, pildot savus pienākumus, jau tagad ir pārslogoti

un strādā intensīva darba un stresa apstākļos, sacīja Buraka.

Viņa norādīja, ka ekonomiskās krīzes laikā 2009.gadā LM bija viena no ministrijām, kura godprātīgi pildīja valdības norādījumus un samazināja darbinieku skaitu par apmēram 25%, taču funkcijas un pildāmie uzdevumi šajā periodā nav samazinājušies.

Paredzams, ka amata pienākumu un

darbu tuvākajā laikā nekļūs mazāk,

tādēļ nav iespējams samazināt kvalitatīvu funkciju izpildei jau tā trūkstošos cilvēkresursus, pārliecināta Buraka.

Jautāts par LM darbinieku kompetenci, Buraka uzsver, ka «ministrijas darbinieki ir augsti kvalificēti, pieredzējuši, kompetenti speciālisti, kuri kvalitatīvi un savlaicīgi pilda savus amata pienākumus».

Konkursa rezultātā tiek atlasīti kvalificētākie pretendenti, vienlaikus rēķinoties ar to, ka pirmie trīs līdz četri mēneši ir jauno uzdevumu un specifikas apguves posms, kura laikā jaunajam darbiniekam ir nepieciešams veltīt lielākus laika resursus uzdevumu veikšanai nekā pieredzējušam darbiniekam, atzīmē LM pārstāve.

Kā norādīja Buraka, LM pastāv neliela darbinieku mainība un tā nav nozīmīga problēma.

Jau ziņots, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma pieļauj, ka vajag samazināt ierēdņu skaitu, lai palikušajiem maksātu lielākas algas.

Straujumai šāds secinājums radies, skatoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu un vājajām sekmēm pedagogu atalgojuma modeļa izstrādē. Pēc viņas vārdiem, IZM strādā vāji, jo ministrijā esot problēmas ar zemāko ierēdniecību, kur strādā «zaļi cilvēki», turklāt ļoti īsu laiku, savukārt ar IZM vadību viss esot kārtībā.

Šādos apstākļos risinājums būtu samazināt ierēdniecībā strādājošo cilvēku skaitu un palikušajiem maksāt vairāk, lai ministrijā strādātu tiešām profesionāli darbinieki. Iespējams, mazāks skaits profesionāļu spēj paveikt vairāk nekā liels skaits neprofesionāļu, piebilda Straujuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu