Aptauja: nespējot apmaksāt kredītu, vairums aizņemtos no draugiem un radiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Nespējot apmaksāt kredītu, lielākā daļa jeb 42% Latvijas iedzīvotāju aizņemtos no draugiem un radiem, secināts «Rietumu bankas» patēriņa kreditēšanas kompānijas «InCredit Group» veiktajā aptaujā.

Vienlaikus aptaujā 34% iedzīvotāju pauduši viedokli, ka, nespējot apmaksāt kredītu, viņi atrastu citus ienākumu avotus, 24% - pārdotu kādas sev piederošas lietas, bet 17% aizņemtos pie cita kredītdevēja. Tajā pašā laikā 24% respondentu nebija viedokļa, kā viņi šajā gadījumā rīkotos.

Savukārt lūgti atbildēt, kā vērtē savas zināšanas par atšķirībām starp banku, ātrajiem kredītiem un līzinga kompāniju izsniegtajiem kredītiem, 17% aptaujāto savas zināšanas novērtējuši kā labas, 26% - kā drīzāk labas, 18% atzinuši, ka jūtas pilnībā neinformēti, bet 39% norādījuši, ka ir kaut ko dzirdējuši par atšķirībām, taču nav iedziļinājušies to būtībā.

Pēc aptaujas datiem, būtiski augstāk savas zināšanas par dažādu kredītu veidu atšķirībām vērtē vīrieši, proti, 26% vīriešu norādījuši, ka zina tās labi, bet 24% - diezgan labi. Tāpat augstāks zināšanu pašvērtējums ir respondentiem vecumā no 30 līdz 49 gadiem, rīdziniekiem un respondentiem, kuru ienākumi pārsniedz 500 eiro mēnesī.

Aptauja veikta 2014.gada oktobrī, kopumā internetā aptaujājot 804 Latvijas iedzīvotājus.

«InCredit Group» ir izveidota 2010.gada jūlijā. Tās apmaksātais pamatkapitāls ir 300 tūkstoši latu (426,9 tūkstoši eiro), un «Rietumu bankas» īpašumā ir 51% «InCredit Group» kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu