Straujuma pārliecināta, ka izdosies pieņemt nākamā gada budžetu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valdībai un Saeimai izdosies pieņemt nākamā gada valsts budžetu līdz gada beigām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Es domāju, ka mums izdosies. Valdība ir vienojusies par budžeta plānu, lielajiem budžeta skaitļiem, galvenajiem radītājiem. Tie tika aizsūtīti jau uz Eiropas Komisiju, tagad gaidām vērtējumu, kas būs pēc mēneša. Starp koalīcijas partneriem principā ir panākta vienošanās par budžetu,» apliecināja Straujuma.

Viņa atgādināja, ka budžeta deficīts ir plānots līdz 1% no iekšzemes kopprodukta, turklāt budžetā ir paredzēts samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi (IIN) par vienu procentpunktu, paaugstināt minimālo algu līdz 360 eiro un ar IIN neapliekamo minimumu.

Savukārt, runājot par kompensācijām pašvaldībām saistībā ar IIN likmes samazināšanu, norādīja, ka ir panākta saprašana par kompensācijām, nemainot proporcionālio IIN sadalījumu starp valsts un pašvaldību budžetu.

Valdība 22.novembrī apstiprināja precizēto Latvijas vispārējās valdības budžeta plāna projektu 2015.gadam, kas veidots ar deficītu līdz 1% no iekšzemes kopprodukta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu