Krievijas iebrukums Ukrainā negatīvi ietekmēs arī apdrošinātājus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Krievijas-Ukrainas konflikts ar laiku negatīvi ietekmēs arī apdrošinātājus, atzina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

«Ja šī konflikta dēļ sabremzējas ekonomika, tad automātiski sabremzēsies arī apdrošināšana. Tas gan notiks ar zināmu nobīdi laikā, jo apdrošinātājs kādu pusgadu vai gadu vēl turpina dzīvot uz jau noslēgtajiem līgumiem. Taču pēc tam tas [tirgus] ir lejā tāpat kā visi pārējie,» sacīja Abāšins.

Viņš norādīja, ka tiešā veidā Krievijas-Ukrainas konflikta ietekme uz apdrošināšanas tirgu var būt, piemēram, caur transporta kompānijām - ja konflikta dēļ apstājas kompānijas darbība vai samazinās apgrozījums, uzņēmēji meklēs iespējas ietaupīt un sāks uzdot jautājumu, vai līdzšinējā apmērā ir nepieciešama OCTA, KASKO, vai cilvēku apdrošināšana. «Uzņēmēji šādos mirkļos mēģina ietaupīt, kur vien var, dažkārt pat par daudz,» atzīmēja Abāšins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu