LTRK: Uzņēmumiem nav pieejams solītais atbalsts UIN atlaidei atbalstāmajiem investīciju projektiem (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vairāk nekā pusgadu uzņēmumiem nav pieejams likumā paredzētais valsts atbalsts uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidei atbalstāmajiem investīciju projektiem, norāda Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) viceprezidente Lienīte Caune.

Caune skaidroja, ka šā gada 1.jūlijā Ministru kabinetam (MK) bija jāsāk projektu izvērtēšana atbilstoši Eiropas Komisijas jaunās valsts atbalsta regulas noteikumiem, tomēr attiecīgie grozījumi MK noteikumos vēl joprojām nav izdarīti, un likumā noteiktais valsts atbalsts UIN atlaidēm komersantiem nav pieejams jau no šā gada 31.marta.

«UIN atlaide uzskatāma par būtisku stimulu investīcijām Latvijas apstrādes rūpniecībā, jo, pirmkārt, tā patlaban ir faktiski vienīgais valsts atbalsta veids liela apjoma ieguldījumiem ražošanas sektorā ārpus tā sauktajām speciālajām ekonomiskajām zonām. Otrkārt, UIN atlaide atšķirībā no grantu programmām, kas pieejamas vien periodiski, būtu pieejama pastāvīgi un ļautu uzņēmumiem pārdomātāki plānot investīciju projektus, īstenojot tos pakārtoti biznesa ciklam, nevis grantu pieejamībai,» skaidroja LTRK eksperte.

Pēc viņas teiktā, no valsts skatu punkta UIN atlaidei būtu jābūt pievilcīgākam atbalsta instrumentam, jo to var piemērot tikai gadījumā, ja saimnieciskā darbība ir veiksmīga un uzņēmumā tiek gūta peļņa.

LTRK aicina Ministru kabinetu, kā arī Finanšu un Ekonomikas ministrijas atbildīgos ierēdņus piešķirt šī jautājuma risināšanai augstu prioritāti un iesaistīt minētā normatīvā regulējuma izstrādē uzņēmējus pārstāvošās organizācijas

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu