Vilks nedomā, ka kādreiz vēl piekritīs būt par ministru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Aizejošās valdības finanšu ministrs Andris Vilks, kurš jaunajā valdībā neturpinās strādāt, nedomā, ka kādreiz vēl piekritīs uzņemties ministra amata pienākumus.

Vilks teica, ka partijā «Vienotībā» viņš kā biedrs turpinās darboties, taču aktīvajā politikā diez vai atgriezīsies. «»Vienotībā» es kā biedrs palikšu. Man simpatizē šīs partijas programma un es uzskatu, ka tur ir lielāka godīgu un gudru cilvēku koncentrācija nekā citās partijās. Domubiedri man tur paliek un es ar viņiem turpināšu komunicēt. Savukārt par politisko karjeru es absolūti nedomāju. Vai es vēl kādreiz domāšu? Nezinu.

Varbūt pēc pieciem desmit gadiem kaut kas mainīsies,

bet pašlaik es neredzu iemeslu, kas man vēl kādreiz liktu domāt par ministra amata uzņemšanos. Uz Saeimu iet arī es netaisos. Es ar savām domām tāpat varu palīdzēt cilvēkiem, kas būs pie varas. Vienmēr jau pašam nav jābūt izpildītājam. Es sevi drīzāk redzu padomdevēja lomā tiem cilvēkiem, kuriem es labprāt gribētu palīdzēt. Citādi... Politika nav mans lauciņš – to es esmu sapratis pilnībā. Es šo vidi tomēr nevaru pieņemt,» teica Vilks.

Par jauniem darba izaicinājumiem Vilks gan pagaidām bija atturīgs, norādot, ka

gribētu strādāt finanšu jomā ārpus Latvijas.

«Pats jau es arī neko jaunu neizdomāšu un tajā pašā finanšu jomā vien darbošos. Kādā amatā un kur, es vēl nezinu. Primārais man ir tas, lai darbs, ko es darīšu, mani interesētu, un būtu adekvāts atalgojums. Amata nosaukums mani neinteresē, galvenais, lai es justos komfortabli par to, ko es daru, un par to būtu gandarījums. Par Latviju... ja godīgi, tad diezin vai, bet es jebkurā gadījumā gribētu darīt kaut ko saistībā ar mūsu reģionu. Lai tas ir reģions, kuru es pārzinu, un, lai es varētu pozitīvi ietekmēt tā virzību, vienalga, kur es arī būtu,» atzīmēja Vilks.

Viņš atklāja, ka ir jau saņemis piedāvājumus jaunam darbam, taču ar izvēli vēl nesteidzas. «Potenciālie darba devēji gaida, kad es beigšu ministra darbus. Pagaidām es nekur nesteidzos. Potenciālie darba devēji mani darbībā ir redzējuši un aizslēgtās durvīs es nelaužos. Cilvēki, kas ar mani kopā ir strādājuši, mani arī ir uzrunājuši,» norādīja Vilks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu