Ja «Liepājas metalurgs» atsāks darbu, bezdarbs nepārsniegs 9% (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ja Liepājas maksātnespējīgais metālapstrādes uzņēmums «Liepājas metalurgs» šogad atsāks darbu, bezdarba līmenis gada beigās nepārsniegs 9%, biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» prognozēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.

«Labklājības ministrija prognozē, ka gada beigās bezdarba līmenis varētu pārsniegt 9%. Mēs pagaidām esam optimistiskāki. Analizējot operatīvos datus, mēs gribētu prognozēt, ka bezdarba līmenis augs līdz 9%. Veidojot šīs prognozes, mēs arī balstāmies uz cerību, ka atsāks darboties «Liepājas metalurgs«,» sacīja Kalvāne.

Aģentūra BNS jau vēstīja 2.oktobrī parakstīts līgums par kompānijas pamatražotnes pārdošanu Ukrainas uzņēmumam «KVV Group». «KVV Group» par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos desmit gadu laikā.

Ukrainas kompānija plāno ražošanas atjaunošanā «Liepājas metalurga» rūpnīcā investēt 30 miljonus eiro - ražošanu plānots atjaunot novembra vidū.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina pērn 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem. Pēc uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanas darbu zaudēja aptuveni 1600 cilvēki.

Tāpat ziņots, ka Latvijā bezdarba līmenis septembra beigās bija 8,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu