Par labākiem priekšniekiem lielākā daļa uzskata vīriešus (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Par labākiem priekšniekiem lielākā daļa sabiedrības uzskata vīriešus, tomēr daļai respondentu nav iespēju salīdzināt, liecina «Latvijas faktu» aptauja par stereotipiem Latvijā, kas veikta Sabiedrības integrācijas fonda projekta ietveros.

Uz jautājumu, ja jums ir bijuši dažāda dzimuma priekšnieki, tad, balstoties uz jūsu pieredzi, kuri ir bijuši labāki - vīrietis vai sieviete, 49,5% pauž viedokli, ka vīrietis, bet 17,2%, ka sievietes. 20,9% nav bijuši dažāda dzimuma priekšnieki, tāpēc nevar novērtēt, bet pārējie nezina.

Ja izdala sievietes un vīriešu sniegtos vērtējumus, redzams, ka 45,8% sieviešu paudušas viedokli, ka labāks priekšnieks ir vīrietis, 23%, ka sieviete. 18,4% sieviešu nav iespējas salīdzināt, jo viņiem nav bijuši dažāda dzimuma priekšnieki.

53,4% vīriešu atbildējuši, ka labāki priekšnieki ir vīrieši, 10,6%, ka sievietes, bet 23% nav ar ko salīdzināt.

Sabiedrības integrācijas fonds kampaņu «Līdzvērtīgas iespējas» īsteno Eiropas Kopienas projekta ietvaros, kura mērķis ir sekmēt sabalansētu sieviešu un vīriešu pārstāvniecību ekonomisko lēmumu pieņemšanā Latvijā un samazināt sabiedrībā esošos mītus par dzimumu lomām un to ietekmi uz atalgojumu, karjeras izaugsmi un profesijas izvēli.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu