«Enefit» vadītājs prognozē elektrības patēriņa kāpumu Latvijā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Latvijā viennozīmīgi būs elektroenerģijas patēriņa izaugsme, sacīja Igaunijas energokompānijas «Eesti Energia» meitasuzņēmuma Latvijā «Enefit» valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

«Viennozīmīgi būs elektroenerģijas patēriņa izaugsme. Tā noteikti nebūs tik strauja, kā to plānoja 2006.vai 2007.gadā, bet būs. Protams, ka situāciju būtiski var ietekmēt atsevišķi lielie uzņēmumi, bet Latvijas vidējie uzņēmumi kopumā augs un kāpinās darbības tempus, un kopējā tendence būs pozitīva,» teica Bethers.

Komentējot dažādus energoefektivitātes pasākumus, viņš atzīmēja, ka tie automātiski nenozīmē elektroenerģijas patēriņa kritumu. «Tāpat tā [energoefektivitāte] nozīmē, ka ar to pašu patēriņu var izdarīt vairāk,» norādīja kompānijas vadītājs.

Bethers gan atzina, ka gadījumā, ja lielie uzņēmumi nolemtu pamest Latviju augsto energoizmaksu dēļ, tam būtu spirāles efekts uz pārējiem patērētājiem, jo kāptu elektroenerģijas sadales sistēmas operatora «Sadales tīkls» tarifi, kā arī obligātā iepirkuma komponente. «Tomēr es esmu optimists. Tiekoties ar uzņēmējiem, ar mūsu klientiem, mēs redzam jaunu investīciju plānus,» viņš piebilda.

Tāpat Bethers atzīmēja, ka maksātnespējīgā metālapstrādes uzņēmuma «Liepājas metalurgs» ražotnes darbības atjaunošanai būs būtiska ietekme uz elektroenerģijas patēriņu Latvijā, jo savulaik attiecīgā kompānija bija lielākais elektroenerģijas patērētājs valstī.

«Enefit» ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. Uzņēmums pieder Igaunijas energokompānijai «Eesti Energia».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu