Vešņakovs un Dombrovskis pauž pārliecību par Latvijas un Krievijas ekonomisko attiecību uzlabošanos (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Neskatoties uz to, ka patlaban Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības apgrūtina Eiropas Savienības (ES) un Krievijas savstarpējās sankcijas, tomēr jau drīzumā tās varētu normalizēties.

Šādu pārliecību šodien, atklājot metālapstrādes uzņēmuma AS «Severstaļlat» jauno ražošanas līniju, pauda ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP-V) un Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

«Neskatoties uz savstarpējo sankciju negatīvo ietekmi, ceru, ka situācija sāks normalizēties un savstarpējās ekonomiskās attiecības kļūs konstruktīvākas. Tam labs apliecinājums ir arī šīs jaunās investīcijas no Krievijas, kas ļaus Rīgā radīt vēl 30 jaunas darbavietas,» sacīja Dombrovskis.

Vešņakovs uzsvēra, ka «Severstaļlat» ir viens no veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmumiem un labs piemērs Latvijas un Krievijas savstarpējai ekonomiskajai sadarbībai.

«Neskatoties uz grūtajiem laikiem, redzam, ka tad, kad pie lietām ķeras profesionāļi, viss notiek. Investīcija jaunajā iekārtā ir abpusēji izdevīga, jo veicinās gan Latvijas, gan Krievijas ekonomisko attīstību,» uzsvēra Vešņakovs.

Jau ziņots, ka šodien «Severstaļlat» rūpnīcā tika svinīgi atklātas jaunas iekārtas, kas ražos augstas kvalitātes tērauda produkciju Eiropas Savienības valstu tirgiem. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, jaunā ražošanas aprīkojuma uzstādīšanā tika ieguldīti 2,8 miljoni eiro. Kopš «Severstaļlat» ražošanas darbības sākšanas 2000.gadā kopējais biznesa attīstībā ieguldītais investīciju apjoms sasniedz 43 miljonus eiro. Pateicoties šī investīciju projekta īstenošanai, uzņēmumā AS «Severstaļlat» tiks radītas aptuveni 30 jaunas darba vietas.

«Severstaļlat» investīciju projektam būs pozitīva ietekme uz Latvijas ekonomiku, jo pieaugs Latvijā ražotas paaugstinātas pievienotās vērtības produkcijas eksports. Turklāt biznesu paplašinās «Severstaļlat», kas ir Latvijas nodokļu maksātājs un kura pašreizējais ikgadējais aprēķināto nodokļu apjoms pārsniedz 6,5 miljonus eiro.

2014.gada pirmajā pusē AS «Severstaļlat» konsolidētais apgrozījums sasniedza 169 miljonus ASV dolāru (126 miljonus eiro), kas ir par 25% lielāks nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. EBITDA (peļņa pirms nodokļu nomaksas, procentu maksājumiem un amortizācijas atskaitījumiem) rādītājs 2014.gada pirmajā pusgadā pieaudzis par 29% - līdz 8,7 miljoniem ASV dolāru (6,5 miljoniem eiro).

Pēc pirmo sešu 2014.gada mēnešu rezultātiem «Severstaļlat» uzņēmumu grupa, ko veido AS «Severstaļlat» un tās Polijas meitasuzņēmums «Severstallat Silesia», palielinājusi konsolidēto apgrozījumu par 25, bet «Severstaļlat» uzņēmumu grupas konsolidētais pārdošanas apjoms pieaudzis par 32%, līdz 234 000 tonnu.

AS «Severstaļlat» ir dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma galvenās darbības sfēras ir metinātu cauruļu ražošana un rūpnieciskā metālapstrāde, kā arī metālprodukcijas tirdzniecība. Uzņēmumam pieder meitasuzņēmums Polijā - tirdzniecības un ražošanas uzņēmums «Severstallat Silesia». 2013.gada «Severstaļlat» uzņēmumu grupas pārdošanas apjoms sasniedza 366 000 tonnu.

AS «Severstaļlat» apgrozījums 2013.gadā palielinājies par 16%, sasniedzot 198,37 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 171,87 miljoni eiro. Pērn «Severstaļlat» guva 4,13 miljonu eiro peļņu, un tā ir vairāk nekā četras reizes lielāka nekā 2012.gadā gūtā 964 688 eiro peļņa.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu