Truksnis: pēc pieciem gadiem Ķemeri būs pilnībā pārvērtušies (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Līdz ar Ķemeru sanatorijas pārdošanu investoram un tās attīstīšanu, pēc pieciem gadiem Ķemeri būs pilnībā pārvērtušies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Viņš stāstīja, ka divas reizes ticies ar jauno Ķemeru sanatorijas īpašnieku. «Faktiski investoru grupu, jo viņi nāca domē runāt par tālākajiem plāniem kopā ar Francijas kompāniju «Vichy», kas nodarbojas ne tikai ar kosmētikas līniju, bet arī SPA viesnīcām. Arī šis konkrētais investors jau veicis ieguldījumus un viņam ir viesnīcas Šveicē un Vācijā, tai skaitā Bādenbādenē,» atzīmēja Truksnis.

Viņaprāt, ka nav pamata domāt, ka investors Ķemerus neattīstīs. «Arī dome no savas puses paredzējusi investīciju plānā 10 miljonus eiro līdz 2020.gadam ieguldīt gan Ķemeru parkā, gan ūdenstornī, gan ūdenssaimniecības projektā, ielās. Domāju, ka veiksmīgas sadarbības rezultātā pēc kādiem pieciem gadiem šī vieta būs pilnībā pārvērtusies, arī Ķemeri kopumā,» teica Truksnis.

Ķemeru sanatoriju izsolē iegādājies uzņēmums «Park Hotel Ķemeri», kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs. Gusakovam pieder starptautisks viesnīcu tīkls «Heliopark Group» tādās valstīs kā Vācijā un Šveicē un kas darbojas līdzīgā specialitātē, kā kādreiz Ķemeru sanatorija.

Tāpat jau ziņots, ka Ķemeru sanatoriju 3.oktobrī izdevās izsolīt par trim miljoniem eiro. Izsolē ar augšupejošu soli lietu kopības sastāvā bija iespējams iegādāties uzņēmumam piederošos piecus nekustamos īpašumus Jūrmalā, un kustamo mantu, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljonu eiro apmērā. Šī bija trešā izsole ar šādu mantas sastāvu, bet iepriekš Ķemeru sanatoriju nebija izdevies izsolīt četras reizes.

Vēstīts arī, ka Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas «Ķemeri» kompleksa īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Ainaru Kreicu. «Ominasis Latvia» īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, t.sk. nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas. Sanatorijas «Ķemeri» kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis «Viesnīca» un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis «Peldu iestāde».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu