150 000 eiro vērtiem īpašumiem paredzama cenu samazināšanās (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Dzīvokļu segmentam, kur tirgus cena ir tuva 250 000 eiro, gaidāms cenu pieaugums, savukārt īpašumiem cenu kategorijā ap 150 000 eiro paredzama cenu samazināšanās, tā ka šie īpašumi termiņuzturēšanās atļauju kārojošiem nerezidentiem vairs nebūs aktuāli, uzskata nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» valdes loceklis Māris Laukalējs.

Augusts Rīgas centra dzīvokļu segmentā bija aktīvs kā darījumu skaita, tā arī cenu pieauguma ziņā. Nekustamā īpašuma tirgus aktivitāte skaidrojama ar faktu, ka augusts bija pēdējais mēnesis, kurā nerezidenti varēja iegādāties nekustamos īpašumus Latvijā un saņemt termiņuzturēšanās atļauju vēl pirms Imigrācijas likuma grozījumu stāšanās spēkā, kas no šī gada 1.septembra paredzēja minimālās pirkuma summas palielināšanu līdz 250 000 eiro.

Tirgus aktivitāti, kurā dominēja darījumi ar īpašumiem par 150 000 eiro, apliecināja arī tas, ka vislielākais cenu kāpums, salīdzinot ar jūliju, vērtējot pēc īpašumu tehniskā stāvokļa, novērots dzīvokļiem, kas ir ļoti labā stāvoklī - pieaugums par 2,65%.

«Tieši šīs dzīvojamās platības bija vispieprasītākās nerezidentu sektorā, ņemot vēra, ka ārvalstu pilsoņi visbiežāk vēlas iegādāties īpašumus ar labu apdari, kas gatavi tūlītējai dzīvošanai bez papildu laika un finansiāliem ieguldījumiem,» precizē Laukalējs.

«Arco Real Estate» Rīgas centra dzīvokļu tirgus pārskatā norādīts, ka 2014.gada augustā Rīgas centra dzīvokļu cenas palielinājušās par 1,60%. Vidējā Rīgas centra dzīvokļu cena augustā pakāpusies 2113 eiro par kvadrātmetru pozīcijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu