Tols: VNĪ īpašumu tirgū nav konkurenti privātajam biznesam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) neveido konkurenci privātajam biznesam nekustamo īpašumu tirgū, sacīja VNĪ valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

«Mēs neesam konkurenti privātajam biznesam. Nosacīti ir nišas, kurās VNĪ konkurē, piemēram, tas varētu būt nomas tirgus. Tomēr kopumā VNĪ ir tāds īpatnējs tirgus spēlētājs. Pamazām konkurējam ar privāto sektoru, pārvilinot no viņu telpām valsts iestādes uz valstij piederošām telpām. Tas ir mūsu mērķis, un tas notiks,» skaidroja Tols.

Viņš piebilda, ka VNĪ jāpilnveido savs darbs tā, lai valsts iestādēm būtu interese nomāt telpas VNĪ īpašumos. Galvenais instruments, kā VNĪ to dara šobrīd, ir konkurētspējīga cena valsts iestādēm.

«Iemesls tam, kāpēc valsts iestādes arvien biežāk pieprasa telpas no VNĪ, ir tāds, ka mūsu piedāvātā nomas cena ir daudz konkurētspējīgāka, jo valsts iestādēm telpas tiek piedāvāts nomāt par pašizmaksu. To nosaka saistošie Ministru kabineta noteikumi, un noma par pašizmaksu ir daudz izdevīgāka nekā tirgus cenas. Ja telpas tiek piedāvātas komerctirgū, tad tās tiek piedāvātas par tirgus cenām. Arī telpas, kuras tiek pārdotas, tiek pārdotas izsolē ar augšupejošu soli - kurš sola vairāk, tas arī tās dabū,» sacīja Tols.

Tomēr, norādīja Tols, VNĪ nedarbojas nekustamo īpašumu tirgū kā starpnieki, nenodarbojas ar īpašumu uzpirkšanu un pārdošanu. Arī ar 25% privāto nomnieku VNĪ nekustamo īpašumu nomas tirgu īpaši ietekmēt nevar.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu