Straujuma: ES jaunās sankcijas pret Krieviju Latvijas ekonomiku būtiski neietekmēs (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Eiropas Savienības (ES) jaunās sankcijas pret Krieviju Latvijas ekonomiku būtiski neietekmēs, taču, protams, ir iespējama Krievijas pretreakcija, LNT raidījumā «900 sekundes» atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Pēc viņas teiktā, Eiropas Komisija (EK) dalībvalstīm ir izsūtījusi jauno padziļināto sankciju priekšlikumus pret Krieviju un Latvijas valdība tos vērtēs ceturtdien, 4.septembrī, valdības ārkārtas sēdē.

Straujuma norādīja, ka jaunās sankcijas skars ieroču, jauno tehnoloģiju tirdzniecību ar Krieviju, kā arī būs papildus sankcijas finanšu sektoram.

«Piedāvājums ir saņemts un nodots ministriem vērtēšanā - kopumā sankcija siet tajos pašos virzienos kā līdz šim, taču tās ir padziļinātas. Tie ir ieroču embargo pastiprināšana, arī jano tehnoloģiju eksporta aizliegšana un daži finansiālie ierobežojumi,» teica Straujuma.

Premjere norādīja, ka jaunās sankcijas uz Latvijas ekonomiku neatstās iespaidu. «Jautājums, ko Krievija darīs? Šīs sankcijas, ko Eiropa ievieš, uz Latvijas ekonomiku būtisku iespaidu neatstāj, tāpat kā iepriekšējais sankciju raunds, bet Krievijas atbilde bija nesimetriskas sankcijas,» atzīmēja Straujuma, norādot, ka arī visu turpmāko sankciju sekas Latvijas ekonomikai valdība iespēju robežās kompensēs. «ES nevar tā vienkārši skatīties uz notikumiem Ukrainā,» piebilda premjere, atgādinot, ka jaunas sankcijas ES pret Krieviju ieviesīs, ja Ukrainas konfliktā situācija nedeļas laikā neuzlabosies.

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien, 4.septembrī, ārkārtas sēdē plāno lemt, vai atbalstīs EK sagatavoto piedāvājumu saistībā ar iespējamām tālākām sankcijām pret Krieviju.

Sestdien, 30.augustā, notikušajā Eiropadomē Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji uzdeva EK izstrādāt priekšlikumus tālākām sankcijām pret Krieviju, ņemot vērā nopietno situācijas eskalāciju Ukrainā. Tāpat tiks papildināts to fizisko un juridisko personu loks, kurām tiek piemēroti dažādi ierobežojumi saistībā ar viņu iesaisti situācijas destabilizēšanā Ukrainas Austrumos.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu