No faktiski bankrotējušā «Liepājas metalurga» visus līdzekļus neatgūt (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

No bankrotējoša uzņēmuma visus tam aizdotos līdzekļus atgūt nevar, vērtējot maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» (LM) pārdošanu un tās izdevīgumu valstij un citiem kreditoriem, LTV sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš, «vadoties pēc pieredzes», zināja teikt, ka metalurģijas rūpnīca ir ļoti riskants projekts, un tās pircējs var būt tikai kāds, kas jau ir dziļi iekšā šajā tirgū.

Ja atradīsies kāds, kas spēs atjaunot LM darbu, tas Latvijai būs tikai lieliski, piebilda prezidents.

Viņam piekrita arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), pēc kuras vārdiem, valstij galvenais, lai rūpnīca atsāktu strādāt un nodrošinātu darbu reģiona iedzīvotājiem. Svarīga gan esot arī piedāvātā cena un tālākās investīcijas LM.

Publiskotie divi piedāvājumi, kurus izteikuši Luksemburgā reģistrētais uzņēmums «United group», kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un Ukrainas uzņēmums «KVV group», bija objektīvi labākie, ir pārliecināta Straujuma, tieši neatbildot uz jautājumu, vai izvēle par labu pretendentiem no agresīvās Krievijas un nestabilās Ukrainas nerada draudus Latvijai.

Runājot par citu valsts rokās nonākušu aktīvu - bankas «Citadele» - pārdošanu, Bērziņš pauda viedokli, ka pārdošanas process ir godīgs, bet troksnis ap to tiek radīts tikai priekšvēlēšanu politisko cīņu dēļ.

Straujuma skaidrību par «Citadeles» pārdošanu solīja šī mēneša laikā, kad vispirms 5.septembrī tiek gaidīts potenciālā investora gala piedāvājums, par kuru valdība varētu lemt sēdē 16.septembrī.

Bankas pārdošanas līgumā varētu būt ierakstīts, ka to nevar tūdaļ pārdot tālāk, kliedējot bažas par bankas tālāko nākotni un potenciālā investora - ASV fonda «Ripplewood Holdings» - plānu tālejošumu, izteicās Straujuma.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu