Dūklavs: problēmas piensaimniecībā pārējā Eiropā nav tik saasinātas kā pie mums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Problēmas piensaimniecībā saistībā ar Krievijas noteiktajām sankcijām pārējā Eiropā nav tik saasinātas kā pie mums, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Pēc viņa teiktā, tā ir slikta ziņa Baltijas valstīm. «Eiropas dienvidos Spānijai, Itālijai, Portugālei galvenā problēma nav piens, un vispār piena problēma Eiropas Savienībā (ES) kopumā nav tik ļoti saasināta kā pie mums. Viņiem galvenā problēma ir augļi un dārzeņi, tur stāv miljoniem tonnu, kas būs pagalam, tāpat kā piens, ja tās nevarēs realizēt. Mēs par to necīnāmies, jo mums nav tādas problēmas, ka stāvētu pilnas saldētavas ar dārzeņiem un augļiem. Bet ES dienvidvalstīs ir šāda problēma, jo tās iepriekš ļoti lielos daudzumos ir dārzeņus piegādājušas Krievijai. Pienu Krievija pietiekami ražo arī pati, arī gaļu un putnu gaļu, bet persikus u.tml. tur neaudzē neviens,» atzina Dūklavs.

Zemkopības ministrs norādīja, ka par kompensācijām no ES būs spraigas diskusijas. «Tāpēc notiek diskusijas, jo nebūs vienkārši. ES citiem piens nepavisam nav galvenais. Te Latvijā mēs saprotam, cik tas ir svarīgi, bet tur tā nav, it sevišķi, ja vēl pasakām iespējamo zaudējumu apjomu, par kādu ir runa, saruna kļūst ne visai patīkama. Protams, tas nenozīmē, ka mēs neko nedarīsim un necīnīsimies,» uzsvēra Dūklavs.

Pēc viņa teiktā, Baltijas valstīm šajā jautājumā ir jābūt vienotām. «Ja mēs – visas trīs Baltijas valstis – cīnīsimies kopā, tad būs lielākas iespējas. Kad bijām Lietuvā, panācām vienošanos, ka visos šajos jautājumos startējam kopā. Katram, protams, ir savi dati, bet galvenā doma, ka esam kopā,» norādīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu