Lattelecom: Latnet pievienošana Stream Networks vērtējama pozitīvi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Šodien izziņotais darījums, kur vienu no vecākajām Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijām «Latnet» iegādājās IT ārpakalpojumu kompānija «Stream Networks», vērtējams pozitīvi, jo ar uzņēmumiem «Lattelecom» ne tikai konkurē, bet arī veiksmīgi sadarbojas, paziņoja «Lattelecom Technology» izpilddirektore Anita Mertena.

«Visā pasaulē ir vērojama tendence, kas atbilst vienotā digitālā tirgus uzstādījumiem, kur IKT uzņēmumi apvienojoties veicina inovācijas, nozares attīstību un konkurētspēju. Latvijā interneta pakalpojumu sniedzēju jomā tirgus ir ļoti sadrumstalots, tāpēc kopumā šo darījumu vērtējam pozitīvi, turklāt «Lattelecom» ar šiem uzņēmumiem ne tikai konkurē, bet atsevišķos projektos ir izveidojusies arī veiksmīga sadarbība,» darījumu komentēja Mertena.

Jau ziņots, ka saskaņā ar apvienošanās līguma nosacījumiem abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem zīmoliem, «Stream Networks» kļūstot par apvienotās struktūras mātesuzņēmumu, bet «Latnet» - par meitasuzņēmumu. Darījuma summa netiek izpausta.

«Stream Networks» dibināts 2008.gadā, piesaistot «ZGI Capital» kapitālu. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 3,2 miljonus eiro. «Stream Networks» pakalpojumus izmanto aptuveni 700 klientu.

1992.gadā dibinātais «Latnet» ir viens no Latvijā vecākajiem informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju uzņēmumiem. Darbību tas sāka kā Latvijas Universitātes laboratorija, kas pētīja interneta iespējas. 1993.gadā «latnet.lv» bija pirmais domēns Latvijā, bet 1995.gadā «Latnet» kļuva par pirmo kompāniju, kas sniedz interneta pakalpojumus. «Latnet» ir aptuveni 2000 klientu, tostarp citi interneta pakalpojumu sniedzēji. 2013.gadā «Latnet» strādāja ar divu miljonu eiro apgrozījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu