Komercbanku asociācija sola elastīgu attieksmi pret Krievijas sankciju skartajiem (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Banku attieksme pret saviem klientiem, kas ir saņēmuši aizdevumus un kuru uzņēmējdarbību varētu ietekmēt Krievijas pretsankcijas, kopumā būs pietiekami elastīga, tādēļ šobrīd nav pamata atsevišķu sabiedrisko organizāciju publiski paustajām bažām, ka sankciju dēļ tiek nekavējoties atsavināts nodrošinājums, norāda Latvijas Komercbanku asociācija (LKA).

«Balstoties uz vēsturisko pieredzi un sadarbību, bankas ir gatavas meklēt individuālus risinājumus – pārskatīt termiņus, atmaksas nosacījumus, meklēt citas savstarpēji izdevīgas sadarbības turpināšanas iespējas. Tādēļ ir ļoti būtiski, lai uzņēmums laicīgi vēršas pie bankas un kopīgi meklē risinājumu iespējamām problēmām,» skaidro LKA.

LKA uzsver, ka ne bankas, ne līzinga kompānijas nekad, arī tagad saviem klientiem neatņemot kustamos un nekustamos īpašumus, kuri ir aizņēmuma nodrošinājums, balstoties tikai uz informāciju par sankcijām vai sagaidāmu ienākumu samazinājumu nākotnē.

«Katrā gadījumā, kad nodrošinājums tiek atsavināts, ir ilglaicīgas pamatotas parādnieka problēmas, piemēram, pasludināta maksātnespēja vai bankrots, ilgstoša saistību nepildīšana utml. Arī tagad iespējami atsevišķi gadījumi, kad uzņēmumi ar bankām risina ilgstošas problemātiskas attiecības, taču tās nebūtu korekti saukt par Krievijas sankciju sekām,» norāda LKA sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Melnace.

LKA pārstāvji piedalās Tautsaimniecības padomes un Latvijas Darba devēju konferederācijas sanāksmēs par Krievijas pretsankciju ietekmi uz Latvijas uzņēmējiem, kurās tiek apspriesta pašreizējā situācija un nākotnes iespējas. Tāpat LKA vadība individuāli jau ir tikusies un plāno vēl vairākas tikšanās ar nozaru uzņēmēju organizācijām, lai konkrētāk pārrunātu dažādu nozaru situāciju un labāko iespējamo sadarbību ar bankām.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu