Pētījums: Katrs desmitais iedzīvotājs Latvijā pēdējā pusgada laikā ir iegādājies nelegālu preci (39)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Desmitā daļa jeb 12% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem pēdējo sešu mēnešu laikā paši ir iegādājušies nelegālu preci, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu «900 sekundes» jūlijā veiktais pētījums.

Starp nelegālajām precēm norādīts alkohols un tabakas izstrādājumi.

Trešajai daļai jeb 31% Latvijas iedzīvotāju radu, draugu un paziņu lokā ir kāds, kurš pēdējo sešu mēnešu laikā ir iegādājies nelegālu preci, piemēram, alkoholu un tabakas izstrādājumus.

Bet 41% Latvijas iedzīvotāju aptaujātajā vecuma grupā norāda, ka radu, draugu un paziņu lokā nav neviena, kurš pēdējo sešu mēnešu laikā ir iegādājies kādas nelegālas preces.

Tikmēr piektā daļa jeb 19% iedzīvotāju nav norādījuši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu «900 sekundes» laikā no 2014.gada 21. līdz 24.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu