Straujuma: jaunās sankcijas pret Krieviju Latvijai nav katastrofālas (70)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jaunās Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju Latvijas tautsaimniecībai nav katastrofālas, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Viņa informēja, ka otrdien ES papildinās sarakstu ar uzņēmējiem, amatpersonām un citām institūcijām, kurām tiks ierobežotas iespējas darboties ES tirgū. «Tās būs tās iestādes un uzņēmēji, kuri finansiāli atbalsta Ukrainas konfliktu un ir pietuvināti Putinam. Šodien mēs arī runāsim par ekonomiskajām sankcijām - par ieroču tirdzniecības ierobežošanu, finanšu sektora ierobežojumiem,» stāstīja Straujuma.

Premjere norādīja, ka Latvijas ekonomiku jaunās sankcijas daudz neietekmēs. «Latvijas uzņēmējiem ir pozitīvi tas, ka šajā etapā nekas netiek runāts par tranzītu un pārtikas vai citu preču eksportu (..) Šobrīd Latvijas tautsaimniecībai nav katastrofāli šie lēmumi,» teica premjere.

Straujuma minēja, ka Latvija un pārējās Baltijas valstis ir nopietni strādājušas, lai sankcijas neskartu gāzes sektoru, kā arī netiktu aizliegta pārtikas preču tirdzniecība.

ES ārlietu ministri 22.jūlijā vienojās pastiprināt sankcijas pret Krieviju un izvērtēt stingrākus pasākumus, tostarp vēršanos pret aizsardzības sektoru. Tomēr ES dalībvalstu starpā nevalda vienprātība par ekonomisko sankciju piemērošanu, jo, piemēram, Vācijai un Itālijai ir ciešas ekonomiskās attiecības ar Krieviju un tās bažījas par sankciju negatīvu ietekmi uz savu ekonomiku, savukārt Lielbritānija, Baltijas valstis un Polija uzstāj uz stingrākām sankcijām.

ASV ir izdarījušas spiedienu uz ES pieņemt stingrākas ekonomiskās sankcijas, lai ierobežotu Krievijas pieeju finanšu tirgiem. Laikraksts «Financial Times» (FT) ceturtdien ziņoja, ka ES var iet vēl tālāk nekā ASV, vēršot sankcijas pret Krievijas bankām Ukrainas krīzes dēļ un ierobežojot to spējas iegūt jaunus finanšu līdzekļus, tomēr kāds cits avots ES norādīja, ka ES apsvēra tādas iespējas, bet vairs par tām nespēj vienoties.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu