Tālie Austrumi ieinteresēti Latvijas datu centru pakalpojumos (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tālo austrumu valstu pārstāvji izrādījuši pastiprinātu interesi par Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas SIA «Digitālās ekonomikas attīstības centrs" (DEAC) piedāvātajiem datu centru pakalpojumiem, paziņoja uzņēmuma Mārketinga un attīstības departamenta grupas vadītāja Alīna Žižina.

Eiropas datu centru operators DEAC Latvijas uzņēmēju delegācijas sastāvā no 9. līdz 20.jūlijam piedalījās Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Krievijā Astras Kurmes vizītē, apmeklējot Krievijas Tālo Austrumu pilsētas - Vladivostoku, Habarovsku un Magadanu. Katrā pilsētā noritēja tikšanās ar augsta ranga reģionālām amatpersonām - gubernatoriem, mēriem un citiem valsts institūciju pārstāvjiem, savukārt pie apaļā galda delegācijas viesi sēdās kopā ar reģionālā biznesa nozaru pārstāvjiem.

«Latvija piešķir lielu nozīmi sadarbībai ar Krieviju,» uzsver Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Krievijā Astra Kurme. «Eiropas Savienības valstu vidū pēc pašreizējiem ekonomiskās izaugsmes tempiem Latvija ieņem pirmo vietu. Delegācijas sastāvā esošie uzņēmumi Krievijas biznesa vidē darbojas ne pirmo gadu, viņi labi orientējas Krievijas tirgū un skaidri saredz jaunas iespējas abpusēji izdevīgu attiecību attīstībai Tālajos Austrumos,» apliecina vēstniece.

«Eiropas datu centru operators DEAC Krievijas teritorijā, no Kaļiņingradas līdz Sahalīnai, ir realizējis vairāk nekā 600 projektus, tostarp daļu no tiem arī Tālajos Austrumos,» atzīmē DEAC Krievijas pārstāvniecības direktors Oļegs Naskidajevs. «Krievijas Tālo Austrumu biznesam mēs piedāvājam IT infrastruktūras optimizāciju, risinājumus datu aizsardzībai, risku un izdevumu samazināšanai, kas pēc būtības dod iespēju Krievijas uzņēmumiem iegūt papildu līdzekļus, kurus ieguldīt sava biznesa attīstībā. Par piemēru var ņemt kādu Usurijskas uzņēmumu, kurš jau vairāk nekā trīs gadus izvieto savu datu rezerves kopijas DEAC datu centros.»

«Šodien Krievijas Tālie Austrumi uztur tirdzniecības attiecības ar 120 pasaules valstīm un kopējais reģiona preču apgrozījums veido deviņus miljardus eiro, no kuriem lauvas tiesa aiziet uz Ķīnu, Dienvidkoreju un Japānu, savukārt uz Eiropu aizplūst mazāk nekā 400 miljoni eiro,» turpina Naskidajevs. «Viens no risinājumiem abu valstu abpusēji izdevīgu attiecību uzturēšanai ir dibināt un attīstīt Latvijas-Krievijas kopuzņēmumus, tādā veidā radot priekšnosacījumus Latvijas aktīvai ienākšanai Āzijas un Klusā okeāna reģionā.»

Delegācijas sastāvā piedalījās Latvijas vēstniecības Krievijā padomnieks Ģirts Jaunzems, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības vadītāja Krievijā un Latvijas Ekonomikas ministrijas padomniece Iveta Strupkāja un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. Vairāk nekā 30 vizītes dalībnieku vidū bija 14 Latvijas biznesa pārstāvji, tostarp valsts informācijas tehnoloģiju, transporta un loģistikas, pārtikas, ķīmijas, tehnoloģiju ražošanas un tirdzniecības nozaru uzņēmumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu