Latvijas tūroperatori Krievijas tūristu skaita samazinājumu nejūt (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lielākā daļa Latvijas tūroperatoru, kas apkalpo tūristus no Krievijas, rubļa vērtības krišanās dēļ pagaidām neizjūt šīs valsts viesu skaita samazinājumu. Savukārt «Latvia Tours» pārstāvji pavēstīja, ka atcelti vairāk nekā 85% Krievijas tūristu rezervēto braucienu uz Latviju maija brīvdienās.

Kā pastāstīja «Latvia Tours» direktore Ieva Keiša, 85% Krievijas tūristu rubļa vērtības krišanās dēļ ir atcēluši braucienu uz Latviju maija brīvdienās - no 1. līdz 10.maijam.

Viņa norāda, ka tas attiecināms uz šīm maija dienām, taču līdz pat aprīlim tūristu pieplūdums no Krievijas ir līdzīgs iepriekšējā gada līmenim. Līdz ar to par tūrisma kompānijas zaudējumiem spriest ir pāragri. Krievijas pārstāvji ir veikuši pasūtījumus arī uz vēlāku laiku - pēc maija, taču pagaidām nav zināms, vai kāds no tiem tiks anulēts.

Ja šāda situācija turpināsies ilglaicīgi, tad gan tūrisma kompānijas cietīšot zaudējumus. Taču tajā pat laikā Krievijas iedzīvotāji pie lielās valūtas atšķirības varētu arī sarast un atsākt savas vizītes agrākajā apjomā, norāda Keiša.

Ceļojumu biroja «Averoja» un tūrisma aģentūras «Kolumbs» direktore Kitija Reinfelde biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja, ka maija brīvdienas bijušajām NVS valstīm un izteikti krievu un baltkrievu tūristiem vienmēr bijis populārs periods īsajiem atpūtas ceļojumiem uz Latviju, tādēļ arī ceļojumu rezervēšana notiekot ļoti laicīgi, vairākus mēnešus iepriekš. Patlaban nav novērots, ka kāds klients būtu izteicis vēlmi iegādāto ceļojumu atcelt.

Tūrisma operatora «Tas» ceļojumu konsultants Edijs Pallo, komentējot situāciju par krievu tūristu braucieniem uz Latviju, norāda, ka, lai gan, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieprasījums ir nedaudz samazinājies, kopumā kompānija skatās pozitīvi uz situācijas attīstību.

«Lai gan arī mēs ar bažām raugāmies un sekojam līdzi notikumiem Krievijā un Ukrainā un tam, kā tas ietekmēs mūsu reģionu, situācija mūsu kompānijā šajos datumos ar tūristiem un to rezervācijām no Krievijas nav nemaz tik bēdīga - līdz šim negaidītu anulāciju nav bijis, visas ieplānotās un apstiprinātās rezervācijas joprojām ir spēkā,» skaidroja Pallo.

Arī «Baltijas Ceļojumu grupas» pārstāvji norāda, ka, lai gan gada griezumā Krievijas tūristu kļuvis mazāk, krasas atšķirības nav novērotas. Jau kādu laiku valūtas kursa svārstību dēļ Latvijas pakalpojumi kļuvuši aptuveni par 20% dārgāki. Tomēr, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, Latvija joprojām cenu ziņā ir pievilcīga tūristiem.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja, ka viesu skaits no Krievijas ir samazinājies, taču prognozes par nākotni pagaidām tūrisma speciālisti neizsaka, jo viss ir atkarīgs no tā, kā turpmāk izvērtīsies situācija saistībā ar valūtas kursu un Krieviju, Ukrainu. Viņa vien piebilda, ka patlaban noteikti zaudē tie ar tūrisma pakalpojumiem saistītie uzņēmumi, kuriem iepriekš par pakalpojumu iemaksāts Krievijas rubļos, bet tālāk tiem summas jāpārskaita eiro valūtā.

Jau vēstīts, ka Krievijas rubļa vērtības krišanās un ārpolitiskā situācija šajā pavasarī būtiski samazinājusi Krievijas tūristu pieprasījumu pēc ceļojumiem uz Eiropu, īpaši uz Latviju un Lietuvu, pavēstīja Krievijas Tūrisma industrijas savienības pārstāve Irina Tjurina.

Pieprasījums pēc ceļojumiem uz Eiropas valstīm maija brīvdienās - no 1. līdz 10.maijam - Krievijā šogad samazinājies par 20-30%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2013.gadā.

Vislielāko Krievijas tūristu skaita kritumu izjutīs Latvija un Lietuva, jo pieprasījums pēc maija brīvdienu braucieniem uz šīm valstīm nokrities teju līdz nullei, skaidroja Tjurina.

Salīdzinoši labāki rādītāji ir Igaunijai, kas spējusi piesaistīt Krievijas tūristus ar

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu