Turīgie ieguldītāji Baltijā ir uzņēmēji ar zemu riska toleranci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turīgie ieguldītāji Baltijā ir uzņēmēji ar zemu riska toleranci, liecina «Swedbank Private Banking» pētījums.

Turīgie investori kļuvuši piesardzīgāki pēc globālās finanšu krīzes - pašlaik Latvijā augsta riska ieguldījumu instrumentos investē tikai 30%, kamēr 2007.gadā vidēja un augsta riska profila ieguldītāju skaits sasniedza pat 51% no visiem investoriem.

Latvijā turīgo iedzīvotāju riska tolerance ir zemākā no visām Baltijas valstīm. Igaunijā vidēja un augsta riska ieguldījumu instrumentiem ar potenciāli lielāku ieguldījuma ienesīgumu priekšroku dod 46%, bet Lietuvā - 59% turīgo investoru.

Salīdzinājumam - Eiropas Savienībā vidēji 67% turīgo iedzīvotāju dod priekšroku vidēja un augsta riska ieguldījumiem, bet 33% - zema riska ieguldījumiem.

«Swedbank» valdes loceklis un «Private Banking» vadītājs Latvijā Guntars Reidzāns informē, ka turīgais iedzīvotājs Baltijā visbiežāk ir vīrietis vecumā ap 50 gadiem kuram ir augstākā izglītība un vairāk nekā piecu gadu pieredze uzņēmējdarbībā, taču ir neliela vai nav vispār pieredze finanšu tirgos.

Lielākā daļa klientu izvēlas regulārus ieguldījumus, nevis veic uzreiz lielas investīcijas. Klienti ieguldījumus veic ar mērķi saglabāt kapitālu, nevis gūt maksimālu peļņu. Vairāk nekā divas trešdaļas klientu nodevuši līdzekļus pārvaldīšanā bankai.

«Swedbank Private Banking» apskats par turīgo ieguldītāju Baltijā veikts aprīlī, analizējot klientu datus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu