Straujuma: šobrīd nav pamata grozīt šā gada budžetu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šogad budžeta grozījumi iespējami tikai tad, ja Ukrainas-Krievijas konflikts eskalēsies un Latvijai būs jāatvēl papildus finansējums aizsardzībai, trešdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Es šobrīd neredzu citu iemeslu, kādēļ mēs varētu mainīt budžetu,» teica Straujuma.

Premjere uzsvēra, ka šobrīd budžeta izmaiņas netiek plānotas. «Šobrīd budžeta izmaiņas netiek plānotas. Un, ja nebūs ļoti stingra eskalācija austrumos redzama, tad nekādas budžeta izmaiņas nenotiks. Budžetu mēs varam izmainīt tikai, ja būs nepieciešami līdzekļi aizsardzībai. Šobrīd es tādu nepieciešamību neredzu,» uzsvēra Straujuma.

Jau vēstīts, ka pēdējā laika notikumi Ukrainā aktualizējuši jautājumu par Latvijas valsts aizsardzības finansējuma apmēru. Latvijai līdz 2020.gadam jāpanāk, lai aizsardzībai atvēlētais valsts budžeta finansējums sasniegtu 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb 638,7 miljonus eiro gadā. Šogad aizsardzībai Latvijas budžetā paredzēti 125,7 miljoni eiro.

Aizsardzības ministrija sagatavojusi likumprojektu, kas paredz jau nākamgad valsts aizsardzībai novirzīt 1% no IKP. Noteikts, ka no 2016.gada aizsardzības finansējums jākāpina par 0,2%, lai līdz 2020.gadam sasniegtu nepieciešamos 2% no IKP.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu