Lietuva: ja grib vieglu peļņu Krievijā, atbildīgi arī uzņēmēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lietuvas politika attiecībā uz Krieviju arī turpmāk būs racionāla, bet vienlaikus principiāla, otrdien valdības gada pārskatā Seimā norādījis premjerministrs Aļģirds Butkevičs.

«Lietuvas cilvēkiem šobrīd rodas daudzi jautājumi par to, kā mēs dzīvosim rīt, kādas būs mūsu attiecības ar kaimiņvalsti Krieviju. (..) Apsolu, ka valdība aizstāvēs Lietuvas uzņēmējus, kuri izraudzījušies strādāt Austrumeiropas virzienā, bet arī pašiem uzņēmējiem jāizvērtē šā ienesīgā tirgus riski,» izteicies premjers.

«Tiem, kas starptautiskās attiecības uzlūko vienīgi caur lielas peļņas prizmu, nav iemesla cerēt, ka mūsu valsts politika ies viņu pavadā,» viņš norādījis, bet vienlaikus uzsvēris, ka valdība, saskatot iespējamos draudus eksporta biznesam, enerģiskāk cenšas diversificēt eksporta virzienus, meklējot jaunus tirgus.

«2013.gadā Lietuvas diplomātiskās pārstāvniecības dažādos pasaules reģionos aktīvi prezentējušas Lietuvu, tās uzņēmējdarbību un kultūru. Valdība paredzējusi no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem jaunajā finanšu perspektīvā atvēlēt 200 miljonus litu (58 miljonus eiro) eksporta veicināšanai, aicinot skatīties uz tādiem perspektīviem tirgiem kā ASV, Japānu, Indonēziju, Ķīnu, Malaiziju, Norvēģiju, Kazahstānu, Dienvidāfrikas Republiku un citām valstīm. Uzņēmējdarbības atbalstīšanā tiks ieguldīti arī iepriekšējā periodā neizlietotie līdzekļi,» pastāstījis Lietuvas valdības vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu