Straujuma: Latvijai pieņemamākais sankciju veids - ieroču embargo (82)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

No četriem ekonomisko sankciju blokiem, ko Eiropas Savienība (ES) varētu īstenot pret Krievijas agresiju Ukrainā, Latvijai pieņemākais ir ieroču embargo, trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Ja skatāmies no Latvijas puses, tad, protams, Latvijai ir pieņemamāk, ja ievieš ieroču embargo, jo tas ir adekvāti saistībā ar to, kas notiek. Un Latvijas tautsaimniecībai nekādas atpakaļejošas sekas nenotiek,» viņa teica.

Pēc tam varētu sekot finanšu un tirdzniecības sankcijas, savukārt pēdējais iespējamais variants būtu enerģētiskās sankcijas, paskaidroja Straujuma.

«Enerģētikās sankcijas mums ir visievainojamākās. Bet šobrīd vēl ir pāragri teikt, kāda veida un vai būs šī trešā fāze ieviesta, jo ir cerības, ka, iespējams, varēs vienoties par agresijas pārtraukšanu. Bet, ja tas turpināsies, protams, Eiropa nevarēs stāvēt mierā un noskatīties, kā tas notiek,» sacīja valdības vadītāja.

Straujuma apliecināja, ka šobrīd viss ir atkarīgs no Krievijas attieksmes un turpmākās rīcības Ukrainā. «Ja Krievijas agresija Ukrainā turpināsies, protams, Eiropas Savienība ies uz ekonomiskajām sankcijām,» viņa teica.

Jau vēstīts, ka ES valstu ārlietu ministri pirmdien vienojās paplašināt personu sarakstu, pret kurām noteiktas sankcijas par viņu lomu Ukrainas krīzē, tomēr nelēma par bargākām sankcijām pirms ceturtdien gaidāmās augsta ranga ES, ASV, Krievijas un Ukrainas amatpersonu tikšanās Ženēvā.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu