Kasiere sabar pircēju par saņurcītu eiro banknoti (129)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Salocītas eiro banknotes dēļ nepatīkamā situācijā nonākusi kāda portāla TVNET lasītāja. Autoostas kasiere paziņojusi, ka nepieņems saņurcītu banknoti. Savukārt bankā norādīja, ka kopš 1.janvāra preču pārdevējiem un pakalpojumu sniedzējiem samaksā ir jāpieņem arī salocītas vai saburzītas naudaszīmes.

Lasītāja rakstīja: «Neērta situācija radās Ludzas autoostā 13. februārī.

Lai kasē iegādātos autobusa biļeti, kasierei pasniedzu 10 eiro banknoti, kura bija salocīta 4 daļās. Kasiere man strikti pārmeta, ka

saņurcītas banknotes no viņiem neņemot pretī bankā.

Bet banknote bija tikai salocīta, nevis saņurcīta.

Kad es pateicu, ka banknote nav saņurcīta, tad viņa pateica, ka bija rakstīts (tikai neteica kur), ka ir jāiegādājas tādi maki, lai banknotes nav jāloka, un ka šādas banknotes ir jāizlieto veikalos.

Bet man tieši tādu banknoti veikalā iepriekšējā dienā arī izdeva.

Jautājums: vai tiešām Ludzā bankas Citadele filiālē šādas banknotes neņem pretī, vai tā ir tikai kasieres iegriba vai SIA Ludzas auto izdoma?»

Autoostā nevēlas komentēt. Ko atbild banka?

Ludzas autoostā portālam TVNET nevēlējās sniegt komentāru.

Bet bankas Citadele Korporatīvo komunikāciju vadītāja Zane Udrase, iepazinusies ar lasītājas rakstīto, TVNET atgādināja - tā kā kopš šā gada 1.janvāra par Latvijas oficiālo valūtu ir kļuvis eiro, tad, kā nosaka normatīvie akti, ne tikai bankai, bet arī preču pārdevējiem un pakalpojumu sniedzējiem

samaksā ir jāpieņem arī salocītas vai saburzītas banknotes.

«Arī bankas Citadele Ludzas filiālē, tāpat kā visā Latvijā, pieņemam bojātas banknotes – klients var tās gan iemaksāt kontā, gan samaksāt par sniegtajiem pakalpojumiem.

Ja banknote ir bojāta tā, ka tai trūkst 30%, tad to sūta uz ekspertīzi Latvijas Bankā,

un tikai tad, kad eksperti ir snieguši savu atzinumu, banka sazināsies ar klientu un paziņos ekspertu lēmumu.»

Pagaidām daudz gadījumu ar bojātām eiro banknotēm neesot bijuši. Visas bojātās banknotes tiek nodotas Latvijas Bankai.

Komentāri (129)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu