PTAC atklājis tikai vienu gadījumu, kad tirgotājs izdevis nepareizu atlikumu eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pārbaudot, vai tirgotāji pircējiem vienlaicīgās latu un eiro apgrozības periodā izdevuši precīzu atlikumu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atklājis tikai vienu pārkāpumu, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica centra direktore Baiba Vītoliņa.

Viņa stāstīja, ka kopumā pārkāpumi šajās divās nedēļās ir bijuši līdzīgi kā iepriekš. «Pārkāpumi galvenokārt ir saistīti ar to, ka netiek norādītas cenas divās valūtās vai netiek norādītas vispār. Tāpat ir gadījumi, kad nav pareiza konvertācija,» stāstīja Vītoliņa.

Savukārt, pārbaudot tirgotāju izdoto atlikumu pareizību, atklāts tikai viens pārkāpums. «Priecīgā ziņa ir tā, ka gandrīz visos gadījumos mēs konstatējām, ka atlikums ir pareizs. Tikai vienā gadījumā mēs esam sākuši lietu par nepareizu atlikumu par dažiem santīmiem,» teica Vītoliņa.

Trešdaļā gadījumu atklāti pārkāpumi

PTAC vadītāja, ka kopumā pārkāpumu skaits atklāts 35% gadījumu. «Sākumā bija 45% pārkāpumu pārbaudēs, taču tagad tie ir ap 35%. Situācija uzlabojas, turklāt pārkāpumu liela daļa ir saistīta ar cilvēcīgām kļūdām,» viņa atzina.

Vītoliņa arī stāstīja, ka, pārbaudot iniciatīvas «Godīgs eiro ieviesējs» dalībniekus, šajās vietās atklāts mazāk pārkāpumu nekā citviet - apmēram 25% gadījumu.

Latvija eiro zonai pievienojās 1.janvāra naktī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu