Cilvēki satraucas un ziņo par cenu celšanu (335)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Lai gan amatpersonas uzskata, ka Latvijas iedzīvotāji eiro ir pieņēmuši labāk, nekā gaidīts, portāla TVNET lasītāju iesūtītie novērojumi liecina, ka daudzu preču un pakalpojumu cenas ir noapaļotas uz augšu.

Lasītāja Baiba novērojusi cenu kāpumu kinoteātrī Forumcinemas.

Līdz eiro ieviešanai par seansiem pirmdienās līdz pulksten 18:00 maksa bijusi 3,12 eiro jeb 2,19 lati, bet tagad tā seansiem šajā pašā laikā esot 4,16 eiro jeb 2,92 lati.

Cenas kāpušas par gandrīz 1 eiro jeb 70 santīmiem.
Foto: TVNET lasītājs

Saistībā ar eiro ieviešanu cenas esot palielinātas arī Liepājā.

Natālija sniedza vairākus piemērus.

Vizīte pie ārsta iepriekš maksājusi 10 latus, bet tagad maksa esot 15 eiro jeb 10,54 lati.

Abonements fitnesa zālei Liepājas Olimpiskajā centrā pirms 1.janvāra maksājis 30 latus mēnesī, bet pēc 1.janvāra - 45 eiro jeb 31,63 latus mēnesī.

«Godīgs eiro ieviesējs» vispār izskatās vairāk pēc ņirgāšanās.

«Pārkonvertēšana jau notiek korekti, bet to, ka veikalu tīkli (gan Maxima, gan Rimi) ir pacēluši cenas vēl īsi pirms (pāris mēnešus) eiro ieviešanas, neviens vērā neņems,» lasītāja pauda.

Savukārt kāds rīdzinieks novērojis, ka Rīgas autoostas stāvvietas cena 31.decembrī bijusi 1 lats, bet no 1.janvāra cena esot 1,50 eiro jeb 1,05 lati.

Par cenu pieaugumu sūdzas vēl kāda lasītāja, kura pamanījusi cenu kāpumu.

«Biju diezgan pārsteigta veikalā Tiger (Spicē, Alfā un citviet).

Iepriekš vairums preču tur maksājušas 1 latu, bet tagad - 2 eiro.

Jau 1,50 eiro būtu noapaļojums uz augšu, bet 2 eiro procentuāli ir tā kā par daudz,» lasītāja atzina.

Pēc citas lasītājas novērojumiem, arī Latvijas loto ir izmantojis izdevību un palielinājis cenas. «Ja par Superbingo 5 variantiem un džokeri bija jāmaksā 5 lati, tad tagad jau 7,5 eiro.»

Foto: TVNET lasītājs

Bet kāds autobraucējs piedzīvojis nepatīkamu situāciju degvielas uzpildes stacijā.

«Vajadzēja ieliet degvielu. Aizbraucu uz Neste Oil benzīntanku, maksāju ar karti.

Samaksāju no attiecīgajām izvēles summām 20 eiro.

Bet kad pildīju degvielu, man ielēja tikai par 19,74 eiro.

Vairāk man nedeva. Tātad paņēma no manas kartes 20 eiro, bet degvielu ielēja par 19,74 eiro. Kā tas vispār ir iespējams? Tā ir krāpšana.»

Savukārt SIA Neste Latvija valdes loceklis, mazumtirdzniecības vadītājs Armands Beiziķis, iepazinies ar lasītāja rakstīto, skaidroja, ka Neste automātiskās degvielas uzpildes stacijas tīkla klienti samaksu par degvielu var veikt, izmantojot uzņēmuma degvielas karti, banku kartes vai skaidru naudu.

Norēķinoties ar banku kartēm, klients autorizē vēlamo uzpildes summu (izņemot Swedbank). Taču no bankas konta tiek noņemta tikai uzpildītās degvielas summa. Šajā gadījumā klients ir autorizējis 20 eiro, bet uzpildījis degvielu par 19,74 eiro.

No klienta bankas konta ir noņemta tikai uzpildītā naudas summa - 19,74 eiro.

"Tas nozīmē, ka klients vienmēr par degvielu samaksā tik, cik to ir iepildījis. Katrs klients par to var pārliecināties sava bankas konta izrakstā.»

Komentāri (335)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu