Cilvēki ir pieņēmuši eiro labāk, nekā gaidīts (313)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas iedzīvotāji eiro ir pieņēmuši labāk, nekā gaidīts. Finanšu ministrs Andris Vilks (V) norāda, ka pāreja no latiem uz eiro ir bijusi ļoti veiksmīga.

«Latvijas iedzīvotāji eiro ir pieņēmuši pat labāk, nekā gaidīts,» šorīt intervijā Latvijas Radio teica Vilks, piebilstot, ka iepriekš mēs pārāk daudz sevi biedējām, ka process būs sarežģīts un nauda nepatiks.

Redzams, ka pāreja notikusi pozitīvi un cilvēki jauno valūtu pieņēmuši.

Vairums tirgotāju bijuši godprātīgi un nav bijušas tehniskās ķibeles.

Var secināt, ka iepriekšējos gadus esam gatavojušies ļoti pārdomāti, pārņemot labāko pieredzi no Igaunijas un citām valstīm.

Vilkaprāt, Latvija pārspējusi igauņus veiksmīgā eiro ieviešanā un tagad varēs palīdzēt lietuviešiem ieviest Eiropas vienoto valūtu. Lietuviešiem būs jāveltī mazāk laika, lai sabiedrībai skaidrotu, kāpēc vajadzīgs eiro, jo redzams, ka Igaunijā un Latvijā tas funkcionē lieliski.

Ministrs atzina, ka eiro ieviešanas procesā ir uzlabojamu lietu, piemēram, dažādu sistēmu pielāgošanos. Par niansēm var diskutēt, piemēram, pasta izmantošanu, bankomātu tīklu, bet lietuviešiem nebūs daudz kas jāizdomā no jauna.

Kopumā varot teikt, ka

Baltijas piegājiens eiro ieviešanā bijis ļoti profesionāls.

Mūsu cilvēki ir ļoti atbildīgi. Bijusi laba sadarbība starp privāto un valsts sektoru, un pašvaldības sektoru.

Vilks arī izteicās, ka turpmāk eiro monētas ar Mildas attēlu varētu izdot papildu daudzumā, jo cilvēkiem tās ļoti patīk un tās tiek izķertas.

Ministrs arī apstiprināja, ka turpinās darboties Latvijas politikā.

Jau ziņots, ka Latvija līdz ar gadu miju pievienojās eirozonai, tādējādi nomainot latus pret eiro.

Komentāri (313)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu