Barrozu: Pievienošanās eirozonai palielinās Latvijas ietekmi (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pievienojoties eirozonai, Latvija palielinās savu ietekmi un kļūs pievilcīgāka investoru acīs, šodien Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) rīkotajā pieņemšanā par godu eiro ieviešanai sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu.

Viņš uzsvēra, ka pievienošanās eirozonai ir kas vairāk nekā tikai ekonomisks fakts. Uz jautājumu, kāds ir labums tieši no šāda soļa, esot viegli atbildēt - tas palīdzēs vienkāršot dzīvi uzņēmējiem, cilvēkiem, kuri ceļo. «Un pats par sevi saprotams, ka eiro palīdz Latvijai kļūt atraktīvākai investoru acīs, jo īpaši attiecībā uz lielajiem Eiropas uzņēmējiem,» teica Barrozu. Pēc viņa domām, Latvijas ietekme tikai palielināsies, jo tā lieto vienu no divām ietekmīgākajām pasaules valūtām un ir viena no 18 Eiropas Savienības valstīm, kas lieto eiro.

Viņš atgādināja, ka līdz ar pārmaiņām un pārejas procesiem

Latvijai tagad ir izcili apstākļi, lai iegūtu labklājību un sniegtu atbalstu arī jauniešiem.

Tāpat Barrozu uzteica, ka Latvijai ir viens no augstākajiem izaugsmes rādītājiem Eiropā, ko veicinājusi stingra fiskālā politika.

«Jūs esat parādījuši, ka, ja taupības pasākumi tiek pareizi īstenoti, tie sniedz rezultātu,» viņš sacīja. Latvijas pievienošanās eirozonai sniedz papildu pārliecību Eiropas Savienībai un signalizē, cik stipra ir vienotā Eiropas valūta un pati savienība.

Savukārt eiro monētas ar Latvijas simbolu Mildu ceļos pa visu Eiropu un būs pat pazīstamas visā pasaulē. Turklāt iestāšanās eirozonā ir labs veids, kā parādīt, ko Latvija spēj kultūras jomā.

Jau ziņots, ka Barrozu Rīgā ieradies, lai piedalītos svinīgajā pasākumā par godu Latvijas iestājai eirozonā un eiro ieviešanai no 1.janvāra.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu