Vairāk nekā pusei iedzīvotāju makos jau tikai jaunā valūta (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestajā dienā pēc eiro ieviešanas Latvijā vairāk nekā pusei iedzīvotāju makos bija tikai jaunā valūta un 70% skaidras naudas maksājumu tika veikti tikai ar eiro, liecina Eiropas Komisijas veiktā Eirobarometra aptauja.

No pirmdien, 6.janvārī, aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem 52% makos bija tikai eiro banknotes, bet 9% - pārsvarā eiro banknotes.

Rādītājs stipri audzis kopš gada sākuma - 2.janvārī tikai eiro banknotes makos bija 15% no aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem,

bet 10% no aptaujātajiem gada pirmajā darba dienā makā vai kabatā bija pārsvarā eiro banknotes.

Tikai eiro monētas makos vai kabatās 6.janvārī bija 56% aptaujāto, bet pārsvarā eiro monētas bija 20% izvaicāto Latvijas iedzīvotāju makos.

Dati rāda, ka no tiem iedzīvotājiem, kas iepirkušies veikalos un maksājuši ar skaidru naudu, 6.janvārī 70% maksāja tikai ar eiro, bet 24% - tikai ar latiem. Gada pirmajā darba dienā, 2.janvārī, tikai eiro tika veikti 30% skaidras naudas maksājumu, 3.janvārī - 49%, 4.janvārī - 66%.

Jaunākā Latvijas iedzīvotāju aptauja veikta 6.janvārī, telefonintervijās izvaicājot 334 iedzīvotājus. Aptaujas rezultātus Eiropas Komisija publicējusi savā tvitera kontā.

Kopš Latvijas pievienošanās eirozonai ir apritējusi nedēļa. Vēl nedēļu mūsu valstī varēs norēķināties gan ar latiem, gan eiro.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu