Problēmas informācijas sistēmās, pārejot uz eiro, var «izlēkt» februārī (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmumu grāmatvedībā tiek apkopoti pagājušā gada dati, norit darbs ar latiem, tādēļ iespējamas problēmas informācijas sistēmās saistībā ar pāreju uz eiro varētu atklāties februārī, norādīja informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma «DPA» pārdošanas direktors Gatis Ošs.

Jāatceras, ka šobrīd organizāciju grāmatvedības struktūrvienības apkopo pagājušā gada decembra datus, tātad vēl pamatā strādā ar latiem, tāpēc jāuzsver, ka organizāciju informācijas sistēmās ļoti iespējama ir problēmu atklāšanās vai rašanās tālākajā eiro izmantošanas gaitā, skaidroja Ošs.

«Aptuveni februārī, kad sistēmās būs ievadīta lielākā daļa 2013. gada datu un pabeigta atskaišu veidošana, būs vēl skaidrāk redzams, kā organizācijas ir tikušas un turpina tikt galā ar notikušajām izmaiņām,» teica «DPA» pārdošanas direktors.

«DPA» secinājuši, ka sistēmu pielāgošana eiro valūtai ir notikusi visumā veiksmīgi. «Lai gan, jāatzīst, ne bez zināmām problēmām un izaicinājumiem, bet visas IT sistēmas ir tikušas pielāgotas darbam ar eiro valūtu laikus, līdz 2014.gada 1.janvārim, un šobrīd darbojas pilnvērtīgi un bez kļūmēm,» uzsvēra Ošs.

Jau ziņots, ka no 1. janvāra Latvija kļuva par 18. eirozonas dalībvalsti. Pāreja no latiem uz eiro jāveic arī IT sistēmās, kas var palielināt kļūdu un citu problēmu risku to darbībā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu