«Jysk» eiro ieviešana izmaksājusi ap 40 000 eiro (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai nodrošinātu uzņēmuma gatavību eiro ieviešanai Latvijā, mājas preču tirdzniecības kompānija SIA «Jysk Linnen'n Furniture» («Jysk») ir investējusi aptuveni 40 000 eiro, stāsta «Jysk» vadītāja Baltijas valstīs Dace Zundure.

Viņa norāda, ka līdzekļi ieguldīti galvenokārt izmaiņu veikšanai uzskaites sistēmās, cenu norādīšanai gan latos, gan eiro, veikalu darbības nodrošināšanai divu valūtu režīmā, kā arī citām darbībām.

«Saistībā ar gatavošanos eiro ieviešanai papildu darbs bija jāveic gan uzņēmuma vadībai, gan informācijas tehnoloģiju speciālistiem, gan arī veikalu darbiniekiem. Lielākie izaicinājumi bija saistīti ar uzskaites sistēmu pielāgošanu un testēšanu, kā arī cenu norādīšanu vienlaikus divās valūtās - gan eiro, gan latos,» atzīmē Zundure.

Jau bija pieredze

Viņa arī stāsta, ka «Jysk» pāreju uz eiro piedzīvoja 2011.gadā, kad eiro tika ieviests Igaunijā. Tāpēc uzņēmums kopumā bija guvis nelielu pieredzi eiro ieviešanā.

«Tomēr, neskatoties uz to, valūtas maiņa katrā valstī ir unikāls process, tāpēc eiro ieviešanai Latvijā gatavojāmies visa gada garumā. Nopietnākos priekšdarbus prasīja izmaiņu veikšana uzskaites sistēmās, to testēšana, kā arī darbinieku sagatavošana. Īpašs izaicinājums būs janvāris, kad vienlaikus būs jāstrādā gan ar latiem, gan eiro,» uzsver Zundure.

Jau ziņots, ka Latvija līdz ar gadu miju pievienojās eirozonai, tādējādi nomainot latus pret eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu