Bankās izveidojušās apmeklētāju rindas (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz ar eiro ieviešanu šodien daudz cilvēku dodas uz bankām. Portāls TVNET novēroja, ka diezgan garas apmeklētāju rindas izveidojušās ne tikai banku filiālēs, bet arī pie bankomātiem.

Banku apmeklētāji neslēpj, ka vislielākā interese ir par latu samainīšanu pret eiro.

Stāsta 2. kursa students Arnis, kurš šodien atbraucis uz Rīgu, lai jaunā gada sākumā vēl pirms ziemas sesijas sakārtotu finanses: «Tā kā šodien un rītdien vēl nav sākušās konsultācijas, gribēju pagūt samainīt visus sadāvinātos latus uz eiro.

Nekāda īpaši lielā summa jau man nav, jo iekrājumus biju samainījis jau laicīgi, tomēr jutīšos drošāk, kad arī «rūķu» dāvanas būs pārvērstas eiro.

Protams, zinu, ka latus varēs mainīt arī vēlāk, bet šajā gadījumā rīkojos pēc principa «labāk zīle rokā nekā mednis kokā». Tūlīt sāksies eksāmenu laiks, un tad man vairs nebūs brīvu brīžu, ko pavadīt filiālēs.»

Foto: LETA

Banku filiālēs šodien rindā stāv ne tikai jauni cilvēki, bet arī vecāka gada gājuma ļaudis un ģimenes ar bērniem.

Dažviet rindās nākas pavadīt tikai pāris minūšu, bet iecienītākajās banku filiālēs jāgaida līdz pat pusstundai.

Foto: LETA

Tomēr vairums banku klientu ir mierīgi un nesūdzas par ieilgušo gaidīšanu.

Arī pensionāre Valija, kura bankā pavadījusi gandrīz pusstundu, izturas saprotoši: «Es nežēlojos, ka uz naudas maiņu šodien jāgaida. Saprotu, ka bankas darbinieki pie tā nav vainojami. Redzu, ka viņi dara visu, ko var, lai apkalpošana notiktu raitāk.

Piemēram, pie manis pienāca kāda darbiniece un piedāvāja savu palīdzību internetbankā. Bet es tomēr jūtos drošāk ar skaidru naudu un tāpēc pagaidīšu vien.»

Foto: LETA

Savukārt pie bankomāta sastopu kādu uzņēmēju, kurš izmanto iespēju iemaksāt latus bankomātā.

«Laikam man paveicās, jo es šodien rindā pie bankomāta pavadīju tikai dažas minūtes. Priekšā stāvošie cilvēki sacīja, ka gaidījuši diezgan ilgi, jo no rīta puses pie bankomāta bija izveidojusies vairāku desmitu cilvēku gara rinda.

Visas latu banknotes iemaksāšu kontā, bet monētas esmu nolēmis ziedot labdarībai.

Gada pirmās nedēļas vairāk darbošos ar maksājumu karti, lai atvieglotu gan savu, gan sadarbības partneru dzīvi.»

Nav jāsteidzas!

Portāls TVNET jau ziņojis par banku aicinājumu iedzīvotājiem nesteigties apmainīt latus pret eiro pirmajās gada dienās. Iekrātās latu banknotes arī ir iespējams iemaksāt daudzos bankomātos.

Skaidro latu naudu var tērēt tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās līdz 14.janvārim.

Nedusmosimies!

Par 18. eirozonas dalībvalsti Latvija kļuva no vakardienas.

Lai eiro ieviešana Latvijā notiktu pēc iespējas mierīgāk un raitāk, Finanšu ministrija aicina iedzīvotājus pārejas periodā nedusmoties, nesteigties un nedrūzmēties.

Atbildes uz interesējošajiem jautājumiem iedzīvotāji un uzņēmēji var saņemt, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 3000 vai rakstot uz info@eiro.lv.

Tāpat interneta vietnē www.eiro.lv ir pieejams plašs informatīvo materiālu klāsts par pāreju uz eiro, kas tiks regulāri papildināts ar aktuālāko informāciju pārejas laikā.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu